Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Kummallista tasa-arvon mallimaaksi julistautuneessa Suomessa” – Demarinaiset vaatii naista komissaariksi

Istock

Sosialidemokraattiset naiset on huolissaan konservatismin aallosta, joka on pyyhkäissyt yli Euroopan viime vuosina. Sen myötä tasa-arvo ei ole edistynyt toivotulla tavalla niin Suomessa kuin koko EU:ssa.

Marja Luumi

Demarinaiset vaatii, että Suomen pitää näyttää mallia, kun Suomi ottaa EU-puheenjohtajuuden käsiinsä ensi vuoden heinäkuussa.

– Tasa-arvo etenee ikään kuin aaltoliikkein, sitä on kuitenkin pidettävä aktiivisesti poikkipoliittisena ja läpileikkaavana agendana, puheenjohtaja Tytti Tuppurainen muistuttaa.

Eurooppalaisessa vertailussa viime vuodelta Suomen sijoitus oli tasa-arvon näkökulmasta huonompi kuin kaksi vuotta sitä ennen. Demarinaisten mielestä tulos osoittaa, että tasa-arvoa ei saa ottaa itsestäänselvyytenä.

”On edelleen politiikan linnake, jonka lasikattoa naiset eivät ole murtaneet.”

Järjestö korostaa, että tasa-arvo ei ole vain sanoja vaan myös tekoja.

– Tämän vuoksi ensi keväänä Suomen EU-komissaariksi on valittava nainen – ensimmäisen kerran.

Kaikki Suomen 23-vuotisen EU-jäsenyyden aikana toimineet komissaarit ovat olleet miehiä ja tähän on Demarinaisten mielestä saatava muutos.

Järjestö painottaa, että Suomen on varmistettava tulevalla EU-puheenjohtajakaudella komission samapalkkaisuus-ohjelman toteutuminen – nainen komisaarina tukisi tätäkin.

– On kummallista, että tasa-arvon mallimaaksi julistautuneessa Suomessa on edelleen politiikan linnake, jonka lasikattoa naiset eivät ole murtaneet. Valitsemalla komissaariksi naisen voimme näyttää esimerkkiä ja samalla pitää yllä tasa-arvon agendaa EU- politiikassa, Tuppurainen korostaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE