Kumpula-Natri: ”Muutos on jo täällä, mutta yhteiskunnallisesti alamme olla jäljessä”

– Eurooppa on saatava takaisin digitalisaation kärkimaaksi niin osaamisessa, teollisuudessa kuin uusissa innovaatioissa. Euroopassa tulee olla maailman kehittynein ja turvallisin digitaalinen infrastruktuuri. Suomi voi olla tämän kärjessä, esimerkiksi huippunopeissa verkoissa, tietoturvassa, koulutuksessa, pelialalla ja digiterveydessä meillä on osaamista ja yrityksiä maailman kärjessä. Toimivat laajemmat kotimarkkinat antavat lisäetua,  sanoo SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd.).

Euroopan parlamentti äänestää tänään Euroopan digitaalisista sisämarkkinoista. Yhteiset digitaaliset sisämarkkinat ovat yksi Junckerin komission kymmenestä kärkihankkeesta.

Kumpula-Natri toimi asiakirjan demariryhmän toisena raportoijana yhdessä saksalaisen Evelyne Gebhardin kanssa.

Komissio esitti tiedonannossaan viime vuoden keväällä 16 prioriteettihanketta, joilla pyritään luomaan paremmat olosuhteet talouskasvulle ja työpaikkojen synnylle digitalisaation myötä. Komissio ehdottaa esteiden purkamista jäsenvaltioiden väliltä televiestintäsektorilla, tekijänoikeus- ja tietosuojalainsäädännössä ja kilpailulainsäädännössä.

Viime vuosien aikana digitaalinen talous on kasvanut selvästi nopeammin kuin muut sektorit. Parlamentti käsittelee digitalisaatiota myös komission strategiaa laajemmin, kun se ottaa kantaa myös platform- ja jakotalouteen.

– Muutos on jo täällä, mutta yhteiskunnallisesti alamme olla jäljessä. Haasteet ja mahdollisuudet on otettava tosissaan myös politiikan puolella, niin harmaan talouden kitkemisessä kuin työsuojelussa ja sosiaaliturvassa, rohkaisee Kumpula-Natri.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat