Kotimaa

”Kun ei loukkaantuneita, se meni oikein hyvin” – poliisin toimista Jyväskylässä ei kanteluita

lehtikuva / juha sorri
lehtikuva / juha sorri
lehtikuva / juha sorri

Poliisin eilisestä toiminnasta Jyväskylässä ei ole tehty kanteluita ainakaan iltapäivään mennessä, kerrotaan Oikeuskanslerinvirastosta ja eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta.

Poliisi muun muassa käytti kaasusumutetta Salmirannan vastaanottokeskuksessa, missä mielenosoittajat vastustivat afganistanilaisen perheen noutamista palautettavaksi.

Myöskään Valtakunnansyyttäjänvirasto ei tämänpäiväisten tietojen perusteella ole ottamassa tapahtumia käsiteltäväkseen.

– Asiasta ei ole tehty rikosilmoitusta eikä ole tarvetta sellaiseen menettelyyn, että se otettaisiin itse käsittelyyn, kertoo kihlakunnansyyttäjä Laura Sairanen viraston poliisirikostiimistä.

Mittavaa poliisioperaatiota johtanut rikosylikomisario Jari Kinnunen ei kerro, onko vastaanottokeskuksesta poliisivoimin noudettu afganistanilainen perhe jo lähetetty Afganistaniin.

Jyväskyläläisen kaupunginvaltuutetun Irma Hirsjärven (vas.) mukaan vaikuttaa siltä, että useita afganistanilaisia on noudettu poliisivoimin eri puolilta Suomea. Joukossa on hänen tietämänsä mukaan kaksi lapsiperhettä.

– Arvelisin, että heidät on tarkoitus palauttaa seuraavalla reittilennolla Afganistaniin, Hirsjärvi sanoo.

Ilta-Sanomien mukaan ainakin yksi poliisin noutamista miehistä on löytänyt työpaikan ja hänelle on haettu työperäistä oleskelulupaa.

Yhtä mielenosoittajaa epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hänen epäillään heittäneen poliisia kivillä ja kengillä.

– Kyseessä on alle 30-vuotias mies, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, komisario Kimmo Halme Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi otti miehen kiinni eilen, mutta tänään hänet on päästetty vapaaksi. Myös toinen eilen kiinni otetuista on vapautettu. Häntä ei epäillä rikoksesta.

Rikosylikomisario Kinnusen mukaan poliisi hoiti tilanteen mahdollisimman pienillä voimakeinoilla.

– Kun ei ole ollut loukkaantuneita, niin minusta se meni oikein hyvin, Kinnunen sanoo.

STT–ELINA KORKEE

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat