Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Kun kaikki on tehty taas väärin!

iStock

Meinasin pudota sohvalta, kun eräänä päivänä mainosrahoitteiset uutiset kertoivat, että työllisyysaste on historiallisen korkealla. Ennenkuulumatonta kerta kaikkiaan! Edellisen hallituksen työllisyysluvuista uutisoitiin joka kuukausi pilkun tarkasti, mutta nykyisen hallituksen kanssa on ollut toisin.

Jussi Maasola

SDP:n varavaltuutettu, Jyväskylä

 

Olemme kuulleet kolme vuotta opposition kertomana, että hallitukselta puuttuvat työllisyystoimet ja käytännössä se tarkoittaa keppiä työttömille. Opposition mielestä työllissyysaste ei voi nousta, jos työttömiä ei kuriteta riittävästi. Vai kovat keinot ovat hyviä heidän mielestään. Jos työllisyysaste onkin noussut, se ei voi olla hallituksen ansiota, vaan suhdanteet nyt vaan ovat sellaiset. Sipilän hallituksen aikaan jokainen työtä saanut henkilö oli hallituksen ansioita, mutta nyt hallituksen ansiota ei ole mikään.

 

Työllisyysaste on noussut, kun kiky purettiin ja alettiin satsaamaan työttömien aktivointiin työllisyyden kuntakokeilun avulla. Työllisiä oli huhtikuussa 113 000 enemmän kuin vuosi sitten ja työttömiä 69 000 vähemmän. Etenkin pitkäaikaistyöttömien määrä on laskenut, toki heitä on edelleen paljon. Työmarkkinoilla on siis hyvä meno päällä. Työvoimapulasta kärsitään jo monella palvelualalla ja etenkin hoitoalalla.

 

En muista nähneeni suuria hehkutuksia uutisissa työllisyysasteen noususta. En myöskään ole nähnyt hallituksen ministereitä tekemässä nyrkkitervehdyksiä toisilleen mairea hymy huulillaan. Ei ole iltapäivälehtien otsikoissa paistatellut pääministeri kertomassa hyviä uutisia.

 

Ymmärrän, että maailmanpoliittinen tilanne ja koronapandemia laittaa asioita mediassa tärkeysjärjestykseen. On silti tavattoman kummallista, että hallituksen saavutetuista tavoitteista ei kerrota kansalle kuin sivulauseessa. Etsimällä saa etsiä, jos meinaa löytää hyviä uutisia hallituksen toiminnasta.

 

Kirjoittaja on SDP:n varavaltuutettu, Jyväskylä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE