Politiikka

Kun naiset joutuvat survomaan metallihenkareita itseensä — ”Timo Soini vastustaa vakaasti naisten oikeutta päättää ruumiistaan”

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) mukaan metallihenkarista on tullut hyytävä symboli sille, miten naisten ruumiilla tehdään yhä politiikkaa.

— Nykyinen tilanne, jossa naiset saavat edes osittain päättää omasta lisääntymisestään, on hauras tila, jota vastaan voidaan hyökätä milloin tahansa. Myös Suomen hallituksessa istuu ainakin yksi mies, Timo Soini, joka vakaasti vastustaa naisten oikeutta päättää ruumiistaan.

Kumpula-Natri kirjoittaa Iltalehdessä.

— On surullista elää peläten, että askeleita otetaan taaksepäin. Puola osoitti, että naisten oikeudet eivät ole kiveen kirjoitettuja, vaan niitä vastaan voidaan hyökätä ja hyökätään milloin tahansa, myös Euroopassa.

Ihmiset harrastavat seksiä. Se ei lopu aborttikieltoon.

Metallihenkareita käytetään abortin tekemisessä, jos toimenpide pakotetaan maan alle.

— Jokainen normaali ihminen ymmärtää, että yksikään nainen ei survo itseensä henkaria, mikäli tarjolla on mikä tahansa kivuttomampi, turvallisempi ja parempi keino.

Kumpula-Natri huomauttaa, että naisten itsemääräämisoikeus ei ole ollut itsestäänselvyys kuin hyvin lyhyen aikaa ja hyvin pienessä osassa maailmaa.

— Jotkut vastaavat naisten ahdinkoon toteamalla ylimielisesti, että ”pakkoko sitä seksiä on sitten harrastaa”. Tämä osoittaa paitsi sydämettömyyttä myös täydellistä ymmärtämättömyyttä siitä, miten ihmiset ovat toimineet koko lajimme olemassaolon ajan.

— Ihmiset harrastavat seksiä. Se ei lopu aborttikieltoon. Ehkäisy unohtuu ja pettää. Vietti voi viedä voiton harkinnasta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat