Ulkomaat

Kuolleen teinitytön vanhemmat haluavat saada haltuunsa tyttärensä yksityiset tiedot, Facebook kieltäytyy luovuttamasta – korkein oikeus ratkaissee asian tänään

Lehtikuva
Lehtikuva

Saksassa odotetaan tänään korkeimman oikeuden päätöstä, kenelle kuuluvat edesmenneen ihmisen Facebook-tilin tiedot.

Vuonna 2012 kuolleen teinitytön vanhemmat haluavat saada haltuunsa tyttärensä yksityiset tiedot. He toivovat niiden tuovan selkoa muun muassa siihen, tekikö 15-vuotias tyttö itsemurhan vai johtuiko kuolema onnettomuudesta. Tyttö kuoli jäätyään metrojunan alle.

Facebook on kieltäytynyt luovuttamasta tilitietoja. Se vetoaa siihen, että Saksan perustuslaki takaa ”televiestinnän yksityisyyden”.

Vanhemmat vetoavat siihen, että Facebook-tili vertautuu yksityiseen päiväkirjaan tai kirjeisiin, jotka omaiset voivat saada haltuunsa läheisen kuoleman jälkeen.

Vanhemmat voittivat kiistan alemmassa oikeusistuimessa, joka katsoi, että tapauksessa voidaan soveltaa perintölakia. Vetoomustuomioistuin puolestaan asettui Facebookin kannalle ja kumosi aiemman oikeuden päätöksen.

Nykyisin omaisilla on mahdollisuus tehdä edesmenneen läheisen Facebook-tilistä muistosivu, johon ihmiset voivat kirjoittaa surunvalittelujaan. Kuolleen yksityisviesteihin omaisilla ei ole pääsyä. Omaiset voivat myös pyytää Facebookia poistamaan tilin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat