Politiikka

”Kuulostaa oudolta” – SDP:n Paatero vaatii ryhtiliikettä valtionyhtiöiden asioiden hoidossa

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

SDP:n kansanedustajan, entisen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (kuvassa) mukaan viime päivien hämmentävät uutisoinnit liittyen Finnairin toimitusjohtajan lisäeläkkeeseen herättävät monia kysymyksiä.

– Miten on ylipäänsä mahdollista, että ministeri Mika Lintilä (kesk.) joutuu peräämään selvitystä toisen keskustaministerin aikaisista päätöksistä? Kuulostaa oudolta, jos pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei omistajaohjauksesta vastuullisena ministerinä ole tiennyt mitä esityksiä yhtiöiden hallituksissa tehdään, ihmettelee Paatero.

Hänen mukaansa nyt ei auta kun toivoa, että nykyisellä omistajaohjausministerillä riittää aikaa ja rohkeutta tutustua ja tarvittaessa puuttua yhtiöiden asioiden kulkuun.

Ei auta kun toivoa, että nykyisellä omistajaohjausministerillä riittää aikaa ja rohkeutta.

– Finnairissa on myös muita omistajia, mutta valtio omistaa yhtiöstä yli puolet, jolloin päätösvaltaa ja mahdollisuuksia asioihin vaikuttamiseen on. Edellisen hallituksen aikainen linjaus, jonka mukaan lisäeläkkeitä ei käytetä valtionyhtiöissä on perusteltu ja toiminut tähän asti.

– Toivottavasti ryhtiliike valtionyhtiöiden asioiden hoidossa saadaan aikaiseksi ja tällaisilta tilanteista vältytään tulevaisuudessa. Kannustan ministeri Lintilää ottamaan homman haltuun ja käyvän aidosti keskusteluja suoraan yhtiöiden johdon ja hallitusten, mutta myös omistajaohjausyksikön kanssa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat