”Kuulu sokea Reettakin näkisi tämän” – kansanedustaja älähtää: ”Kohtuutonta!”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Sähkönsiirron rajut hinnankorotukset pöyristyttävät vasemmistoliitossa.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Sähkönsiirron rajut hinnankorotukset pöyristyttävät vasemmistoliitossa.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Sähkönsiirron rajut hinnankorotukset pöyristyttävät vasemmistoliitossa.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski pitää sähkön siirtohintojen korotuksia lakia halveksivina. Hän vaatii hallitukselta välittömiä toimia, että se kohtuullistaa korotukset.

– Korotuksia perustellaan verkon parannushankkeilla. Velvoite verkon parannushankkeisiin tulee vuonna 2013 säädetystä sähkömarkkinalaista. Nyt syntynyt tilanne sotii kuitenkin lain henkeä vastaan, sillä tuolloin mietinnön antaneen talousvaliokunnan tahto oli ehkäistä kohtuuttomat hinnankorotukset, Myllykoski kirjoittaa blogissaan.

Hänen mielestään hallituksen ei pidä jäädä odottelemaan energiamarkkinaviraston raporttia, vaan ryhtyä välittömästi korjaaviin toimiin.

Myllykoski viittaa siihen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pohti pääministerin kyselytunnilla sähkön siirtohintojen korotusten syitä ja piti tarpeellisena käydä huolellisesti läpi, onko siirtomaksun korotusten takana tilanteen väärinkäyttöä.

Tilanne sotii lain henkeä vastaan.

– Se kuulu sokea Reettakin näkisi ilman selvittelyjä, että korotukset ovat kohtuuttomia. Vajaan kolmanneksen keskimääräinen korotus on kohtuuton ja vielä kohtuuttomampia ovat alueelliset erot.

Esimerkiksi Sastamalassa sähkönsiirron perusmaksu nousee peräti 44 prosenttia.

Myllykoski muistuttaa, että samalla Caruna käärii rahaa. Vuonna 2014 Caruna teki 50 miljoonaa euroa voittoa ja maksoi siitä yhteisöveroa vain 1,6 % veroparatiisikuvioiden ansiosta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä jätti maanantaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen Fortumin sähköverkot ostaneen Caruna Oy:n valtavista sähkönsiirtohintojen korotuksista.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat