Politiikka

”Kyllä minä kovasti ihmettelen” – Rinne epäilee keskustan indeksipuheita gallup-peliksi

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SDP:n puheenjohtajan Antti Rinne.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SDP:n puheenjohtajan Antti Rinne.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
SDP:n puheenjohtajan Antti Rinne.

Keskustasta on vihjailtu, että puolueella olisi halua oikaista hallituksen vuodelle 2019 asti ulottuvia indeksijäädytyksiä sosiaalietuuksiin.

Hallituksen indeksileikkauksista ovat kärsineet niin työttömät, eläkeläiset kuin vähäosaiset. Ne ovat kohdistuneet muun muassa lapsilisään, kansaneläkkeeseen, työttömyysturvan peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen.

– Hallituksen politiikan peruslinjaukset ovat olleet todella epäoikeudenmukaiset ja eriarvoisuutta lisäävät. On leikattu niiltä ihmisiltä, joilla on tässä yhteiskunnassa vähemmän ja annettu niille, joilla on enemmän. Yksinkertaistettuna köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Yksi elementti näissä ovat indeksileikkaukset, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa.

Rinteen mukaan hallituksen pitäisi perua indeksileikkaukset. Keskustapuolueen, jonka alkiolaisen omantunnon Rinne näkee nyt alkaneen kolkuttaa, toiminta asiassa kuitenkin hämmästyttää.

– Kyllä minä kovasti ihmettelen sitä, että täällä salissa (eduskunnassa) äänestetään leikkausten puolesta ja sitten käydään tuolla kentällä kertomassa, että nyt pitäisi ottaa indeksit uudelleen harkintaan. Kyllä tässä olisi ollut paikka täällä eduskunnassa perua nämä indeksileikkaukset ja joitakin muitakin, mitä SDP on vaihtoehtobudjetissa esittänyt, Rinne toteaa.

Rinne ei usko, että keskustan tahto leikkausten perumiseen olisi lopulta todellista.

– Tämä on tällaista peliä gallup-kannatuksen nostamiseksi. Kovaa politiikkaa tekevät.

Keskustasta on kerrottu, että siellä on halua tarkastella asiaa kehysriihessä.

– Jos kehysriihessä tulee, se tarkoittaa käytännössä sitä, että se on melkein vuoden tästä eteenpäin, kun indeksit palautettaisiin. Ne ihmiset joutuvat elämään joka päivä sillä niukimmalla toimeentulolla. Ei siinä sydän ole paikallaan eikä kasvu kyllä kuulu kaikille, Rinne kritisoi keskustan ja hallituksen toimia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat