Ulkomaat

Kymmenet tuhannet jälleen kaduilla Hongkongissa vastustamassa kiisteltyä lakimuutosta

LEHTIKUVA / AFP Philip Fong
LEHTIKUVA / AFP Philip Fong
LEHTIKUVA / AFP Philip Fong

Hongkongissa kymmenettuhannet ihmiset ovat lähteneet kaduille vastustamaan kiisteltyä lakimuutosta, jonka katsotaan tiukentavan manner-Kiinan otetta erityishallintoalueesta.

Lakimuutos mahdollistaisi rikoksista epäiltyjen luovuttamisen manner-Kiinaan. Hongkongissa alueparlamentin oli määrä käsitellä kiisteltyä lakia tänään, mutta viranomaiset ilmoittivat käsittelyn siirtyvän.

CNN:n mukaan valtaosa mielenosoittajista on nuoria ja he ovat pukeutuneet mustaan tai valkoiseen ja useilla heistä on mukana sateenvarjo. Monilla on myös hengityssuojain, kypärä, suojalasit ja työhanskat.

Mielenosoittajia on kokoontunut etenkin alueparlamentin rakennuksen luokse.

Jopa 5 000 mellakkapoliisia on varustettu vartioimaan rakennusta. Poliisit ovat varustautuneet myös vesitykeillä.

Lakimuutosta vastustavan Hongkongin ihmisoikeusryhmän johtajat toivovat rauhallista mutta voimakasta mielenosoitusta. He ovat pyytäneet mielenosoittajia pysymään rauhallisina ja toivoneet, etteivät protestoijat ottaisi yhteen poliisin kanssa.

Ryhmän edustajat painottivat CNN:lle, että se on rauhanomainen ryhmä, joka ei tule olemaan nenät vastakkain poliisien kanssa.

Myös viikonloppuna sadattuhannet ihmiset vastustivat lakimuutosta osoittamalla mieltä. Protestien järjestäjien mukaan kaduilla oli yli miljoona ihmistä. Poliisi arvioi määrän selvästi pienemmäksi, sen mukaan väkimäärä oli suurimmillaan 240 000.

Viikonloppuna myös ainakin Yhdysvalloissa ja Kanadassa järjestettiin tukimielenosoituksia Hongkongin puolesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat