Politiikka

Kymmenien metrien jono Niinistön vaalivalvojaispaikassa

Topi Juga
Topi Juga
Topi Juga

Istuvan presidentin Sauli Niinistön vaalivalvojaisyleisöä on alkanut virrata Vanhan ylioppilastalon ovista Helsingin ydinkeskustassa. Järjestäjien mukaan Vanhan ylioppilastalon ala- ja yläkerrassa on tilaa noin 1 200 ihmiselle.

Vanhan ylioppilastalon ulkopuolella on ollut ainakin kymmenien metrien jono, kun ihmisiä on päästetty porrastetusti sisään valvojaisiin. Osa yleisöstä oli tullut jonottamaan jo ennen klo 19:ää, jolloin ovet avattiin.

Vaalituloksen jännittäminen alkaa toden teolla iltakahdeksan aikaan, kun vaalihuoneistot sulkeutuvat ja ensimmäiset ennakkoäänten tulokset tulevat julki. Tällöin odotetaan myös ensimmäisiä kommentteja valitsijayhdistyksen ehdokkaana olevalta Niinistöltä.

Ennakkoon vaaleissa on äänestänyt reilut 36 prosenttia äänioikeutetuista. Illan mittaan ensimmäisen kierroksen tulos tarkentuu, kun myös vaalipäivän äänet saadaan laskettua.

Viime presidentinvaaleissa vuonna 2012 Niinistö pyrki presidentiksi kokoomuksen ehdokkaana, mutta näissä vaaleissa hän on valitsijayhdistyksen ehdokas. Viimeksi Niinistö valittiin presidentiksi vaalin toisella kierroksella.

STT–MATIAS ÅBERG

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat