Ulkomaat

Kymmenientuhansien matkustajien tunnistuskuvat hakkeroitiin Yhdysvalloissa

Istock
Istock
Istock

Yhdysvalloissa kymmenientuhansien matkustajien tunnistuskuvia on päätynyt vääriin käsiin rajaviranomaisten tietoihin kohdistuneen tietomurron takia.

Tulli- ja rajavartiolaitos kertoi maanantaina saaneensa selville, että liittovaltion alihankkijayritys oli kopioinut matkustajien kuvia luvatta verkkoonsa, jota oli hakkeroitu. Asiasta uutisoi muun muassa New York Times.

Varastetut tiedot sisälsivät kuvia rajaa ylittävien autojen kuljettajista ja rekisterikilvistä. Viranomaisten mukaan lentokentiltä otettuja kuvia ei ollut hakkeroinnin kohteena. Yhden viranomaisen mukaan tietomurto koskee noin 100 000 matkustajan tietoja. Hakkerointi paljastui vajaa pari viikkoa sitten.

Tulli- ja rajavartiolaitos on viime aikoina laajentanut Yhdysvaltojen kansalaisten ja maassa vierailevien ihmisten valvontaa, ja sen hallussa olevan materiaalin tietosuoja on herättänyt huolia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat