Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Kymmenillä samalla lennolla olleilla koronatartunta

Istock

Kymmenillä New Delhistä Hongkongiin samalla koneella lentäneillä ihmisillä on todettu karanteenin aikana koronavirustartunta. Hongkongin viranomaisten mukaan tartuntoja on todettu jo noin 50.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kaikki positiivisen testituloksen saaneet lensivät Hongkongiin huhtikuun 4. päivänä intialaisen Viastaran lennolla. Kyseiseen konetyyppiin mahtuu yhteensä vajaat 200 matkustajaa, mutta Hongkongin viranomaiset eivät ole kertoneet, montako matkustajaa koneessa oli.

Hongkongiin saapuvia odottaa pakollinen kolmen viikon karanteeni, mikä on yksi maailman tiukimmista rajoitustoimista. Lisäksi saapujien on osoitettava todistus negatiivisesta testituloksesta.

Lennolla olleiden tartunnat tulivat ilmi karanteenin aikana.

Hongkongissa tartunnat on saatu pidettyä pääosin kurissa ja päivittäiset tartuntamäärät ovat olleet pienempiä kuin lennolla tähän asti todettu lukema. Intiassa sen sijaan tilanne on kehittynyt viime aikoina erittäin vakavaan suuntaan ja tiukkoja rajoituksia on otettu jälleen käyttöön.

Hongkongin viranomaiset ovat kieltäneet kahdeksi viikoksi kaikki lennot Intiasta, Pakistanista ja Filippiineiltä, ja maat on luokiteltu äärimmäisen korkean riskin maiksi.

Myös Mumbaista Hongkongiin saapuneilla lennoilla on todettu useita virustartuntoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE