Opinion

Kyösti Kurvinen: Dags att välja kurs!

Johan Kvarnström
Johan Kvarnström
Johan Kvarnström

Pargasleden måste starkt föras fram i de kommande regeringsförhandlingarna och då bör de Åboländska riksdagsledamöterna kunna stå på sig! skriver Kyösti Kurvinen i denna insändare.

 

DEBATT

 

Det har säkert inte undgått någon att riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och att valfläsket är i full gång. Tydligast ser man det på tidningarnas insändarspalter, kandidatreklamen på Facebook och på pajkastningen på Twitter.

 

För Åbolands del är det tydligaste valtecknet att SFP:s sittande riksdagsman väcker upp hoppet om en bro till Nagu och spekulerar kring olika finansieringsalternativ för att få fart på projektet. Tyvärr är dessa spekulationer onödiga!

 

Kännetecknande är att allting brukar stanna på spekulationstadiet och försvinna från dagordningen då valsedlarna har räknats. Det positiva med det är förstås att de arbetsplatser som färjorna ger blir tillsvidare kvar.

 

Det vi alla Åboländska riksdagskandidater och sittande riksdagsmän borde lyfta fram i valrörelsen är Pargasleden, det vill säga S:t Karins västra omfartsväg som är livsviktig för skärgården, inte minst med tanke på inflyttningen, men också för all industri som finns i Pargas. Indirekt har Pargasleden således betydelse för byggnadsindustrin i hela landet.

 

Det glädjer mig att fullmäktigemotionen gällande S:t Karins västra omfartsväg, som SDP:s fullmäktigegrupp i Pargas gjorde på fullmäktigemötet 12.12.2017 utmynnade i grundandet av en arbetsgrupp som består av tjänstemän och politiker, med uppgift att lobba för Pargasleden.

 

När de Åbolänska delegaterna Widar Nyberg, Dan-Peter Henriksson och Jani Karlsson, samt undertecknad i egenskap av riksdagskandidat från Skärgårdens socialdemokrater deltog i Finlands svenska socialdemokraternas kongress i Borgå 3-4.10 2018, gjorde vi en stark insats när vi talade för att få Pargasleden in i vårt valmanifest.

 

Undertecknad utnyttjade också en kort pratstund med SDP:s ordförande Antti Rinne och förklarade grundligt varför Pargasleden är av högsta prioritet när väginvesteringar rangordnas på nationell nivå.

 

Pargasleden måste starkt föras fram i de kommande regeringsförhandlingarna och då bör de Åboländska riksdagsledamöterna kunna stå på sig!

 

 

Kära vänner!

Det är dags att välja kurs!

Kyösti Kurvinen
SDP, riksdagskandidat i Egentliga Finlands valkrets
Delningar

Dela denna artikel

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast