Politiikka

L-S: Hallitus ja oppositio puolustavat yhtenä rintamana sairaaloita

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Eteläsavolaiset kansanedustajat yli puoluerajojen vakuuttavat, että Mikkelin ja Savonlinnan sairaaloiden palvelut säilyvät terveyshuollon myllerryksessä nykyisellä tasollaan, kertoo Länsi-Savo.

Kuusi maakunnan kansanedustajaa Satu Taavitsainen (sd.), Jari Leppä (kesk.), Heli Järvinen (vihr.), Kaj Turunen (ps.) ja Antti Häkkänen (kok.) ja Lenita Toivakka (kok.) totesivat sunnuntaina järjestetyssä yleisötilaisuudessa, etteivät missään tapauksessa salli Mikkelin keskussairaalan alasajoa.

— Tulemme tekemään kaikkemme, etteivät pahimmat uhkakuvat toteudu. Lakia valmisteleva työ on täysin keskeneräinen, joten nyt kaikki kritiikki on tervetullutta ja meidän tehtävämme kansanedustajina on viedä sitä eteenpäin ministeriöön, he korostivat.

Kansanedustajat totesivat lehden mukaan tekevänsä kaikkensa, nykytason päivystys, kirurgiset toimenpiteet ja synnytykset hoidetaan jatkossakin Mikkelissä.

Eduskunnassa on käsiteltävänä tällä viikolla uusi terveydenhuoltolaki. Kahden selvitysmiehen esitykset sisältävät muun muassa laajan päivystyksen keskittämisen 12 sairaalalle ja vaativien hoitojen kuten kirurgian yliopistollisille keskussairaaloille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat