Kotimaa

Laaja dopingaineiden, nuuskan ja lääkkeiden laiton maahantuonti ja levitys paljastui – kauppoja tehtiin Tor-verkossa

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Tulli ja Oulun poliisi ovat paljastaneet laajan dopingaineiden, nuuskan ja lääkkeiden laittoman maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa. Viranomaisten mukaan epäillyt ovat myyneet muun muassa yli 50 000 dopingtablettia, yli 7 700 lääkeainetablettia sekä yhteensä yli 16 litraa nestemäisiä dopingaineita ampulleissa.

Kauppoja on tehty Tor-verkossa eli niin sanotussa salaisessa internetissä, viranomaiset kertovat. Postilähetyksiä on toimitettu ostajille eri puolille Suomea pääasiassa Oulusta ja Torniosta. Esitutkinnan mukaan epäillyt ovat saaneet toteutuneista doping-, nuuska- ja lääkekaupoista rikoshyötyä yhteensä yli 200 000 euroa.

Esitutkinnan yhteydessä kahden epäillyn asunnoista ja postiliikenteestä takavarikointiin huomattavia määriä erilaisia dopingaineita ja huumausaineeksi luokiteltuja lääkevalmisteita. Toiselta epäillyltä takavarikoitiin lisäksi käteistä rahaa 14 000 euroa ja bitcoin-virtuaalivaluuttaa yli 40 000 euron arvosta.

Tapausta on tutkittu Tullissa ja Oulun poliisissa törkeänä dopingrikoksena, törkeänä huumausainerikoksena, törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kaksi ihmistä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat