Talous

Lääketoimitusten takkuilun tulos? – Oriolan toimitusjohtaja lähtee heti

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Lääketoimitusongelmien kanssa kamppailleen Oriolan toimitusjohtaja Eero Hautaniemi (kuvassa) jättää tehtävänsä heti. Uutena toimitusjohtajana aloittaa Robert W. Andersson viimeistään maaliskuun alussa.

Oriola on antanut myös tulosvaroituksen. Jatkuvien toimintojen oikaistun liikevoiton arvioidaan jäävän tänä vuonna noin 40 miljoonaan. Viime vuonna se oli noin 60 miljoonaa.

Toimitusongelmat näkyivät jo heinä–syyskuun liikevoitossa, joka oli 9,7 miljoonaa euroon, kun vuotta aiemmin se oli 16,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski 1,4 prosenttia. Viime vuonna vastaavaan aikaan liikevoitto kasvoi 4,7 prosenttia.

Lääketoimituksissa oli katkoja, sillä uusi järjestelmä osoittautui vialliseksi.

– Uuden järjestelmän käyttöönotto oli odottamattoman vaikeaa, ja vaati suuria ponnistuksia nostaa toimituskyky takaisin normaalille tasolle, yhtiön toimitusjohtaja Eero Hautaniemi sanoi tiedotteessa loakuun puolivälissä.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla lääkkeistä pystyttiin toimittamaan normaalisti vain 72 prosenttia. Kuun loppuun mennessä 95 prosenttia lääkkeistä toimitettiin apteekkeihin luvatussa 24 tunnissa. Lokakuussa lääkkeiden jakelu on toiminut normaalisti, Oriola kertoi tuolloin.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat