Kotimaa

Lääketukun toimitukset tökkivät – apteekit hädissään: ”Tämä on vakava tilanne”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Lääketukkukauppa Oriolan lääketoimituksissa on ollut merkittäviä ongelmia viimepäivinä, ja apteekit eivät ole saaneet kaikkia tilaamiaan lääkkeitä.

Apteekkariliiton mukaan apteekeissa on jouduttu ikäviin tilanteisiin, kun asiakkaille tilattuja tärkeitä lääkkeitä ei ole tullutkaan tukkuliikkeestä.

– Tämä on lääkitysturvallisuuden kannalta vakava tilanne. Toivomme, että Oriola pystyy toimittamaan puuttuvat lääkkeet mahdollisimman pian, Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler toteaa.

Apteekeissa on jouduttu ikäviin tilanteisiin.

Apteekit pyrkivät varmistamaan lääkehoidon keskeytymättömän jatkumisen tarjoamalla vastaavaa vaihtokelpoista rinnakkaislääkettä tai hankkimalla asiakkaan tarvitseman lääkkeen toisesta apteekista.

Apteekeissa tehdään Apteekkariliiton mukaan kaikki mahdollinen, jotta asiakas saa tarvitsemansa lääkkeen.

– Mikäli lääkettä ei saada hankituksi tai sille ei ole saatavilla vastaavaa vaihtokelpoista rinnakkaislääkettä, apteekit ovat yhteydessä lääkäriin tai neuvovat asiakasta ottamaan itse yhteyttä hoitavaan lääkäriinsä lääkehoidon jatkumisen turvaamiseksi, Sandler painottaa.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on edellyttänyt Oriolaa tiedottamaan välittömästi asiakkaitaan toimitushäiriöiden laajuudesta ja arvioidusta kestosta. Oriolalta on edellytetty myös selkeitä ohjeita siitä, miten asiakkaiden kiireelliset ja potilaiden lääkitysturvallisuuden kannalta välttämättömät lääketilaukset ja -toimitukset saadaan tehtyä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat