Kuva: Pekka Sipola
Laatunen ei innostu diplomaatin roolista – Kaleva: ”Järjestöille pitää antaa täysi neuvottelurauha”

Elinkeinoelämän keskusliiton entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen ei ole halukas lähtemään mukaan neuvottelijaksi työmarkkinajärjestöjen yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi. Hän ilmoitti asiasta Kalevan haastattelussa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esitti aamulla, että Laatunen voisi olla toinen työmarkkinadiplomaatti entisen työministerin, kansanedustaja Lauri Ihalaisen (sd.) ohella, jotta työmarkkinatilanne saataisiin rauhoittumaan.

– Toivon, että molemmat ottaisivat kopin, jos työmarkkinoiden neuvotteluprosessi ei ota ensi viikolla tulta. Molemmilla on taatusti luottamusta työmarkkinakentällä, Rinne perusteli SDP:n puoluehallituksen kokouksessa.

Pitää toivoa, että he tällä kertaa onnistuvat.

Laatunen arvioi Kalevassa, että hänen roolinsa olisi täysin tarpeeton, kun tällä viikolla sekä EK, STTK, Akava ja SAK ovat ilmoittaneet halukkuudestaan käynnistää neuvottelut uudestaan.

– Heille pitää antaa täysi neuvottelurauha. Pitää myös uskoa ja toivoa, että he tällä kertaa onnistuvat. Tällä hetkellä ei ole mitään syytä, että ulkopuolisia tulee neuvottelupöytään, Laatunen toteaa Kalevassa.

– He itse päättävät, tarvitsevatko apua vai eivätkö tarvitse. Mitään tällaisia mielenilmauksia, että apua olisi tarpeen, ainakaan minä en ole kuullut.

Laatunen uskoo Kalevassa, että eri työmarkkinaosapuolet löytävät nyt ratkaisun, eikä häntä neuvottelijana tarvittaisi välttämättä jatkossakaan.