Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Ladattavia autoja näkyy yhä enemmän liikenteessä – nyt jo 17 prosenttia ensirekisteröinneistä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Autoala arvioi, että ladattavien hybridien ja täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on huimassa nousussa. Sähköautot eivät enää ole harvinaisuus liikenteessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Ladattavien autojen osuus on tänä vuonna kasvanut 17 prosenttiin ensirekisteröinneistä. Autoalan oman ennusteen mukaan osuuden odotetaan kasvavan ensi vuonna jo lähes neljännekseen rekisteröinneistä, Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio arvioi tiedotteessa.

Piristystä autokauppaan toivotaan myös tänään voimaan tulleesta romutuspalkkiolaista, jonka vaikutus ei kuitenkaan tunnu sähköautokaupassa. Autoala odottaa, että romutuspalkkioiden kannustuksella hankituista autoista kysyntä suuntautuu kaasuautoihin ja pienikokoisimpiin bensiiniautoihin.

Tämä vuosi on sujunut kurjasti autokaupassa. Marraskuussa rekisteröitiin 7 374 henkilöautoa, mikä on 15,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on rekisteröity marraskuun loppuun mennessä 88 280, mikä on 16,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

”Romutuspalkkiosta odotetaan piristystä.”

Autoalan mukaan koronatilanne on leikannut uusien autojen tilauksia erityisesti maalis-toukokuussa, mutta myös syksyn aikana uusia autoja on tilattu normaalia vähemmän.

– Romutuspalkkiosta odotetaan piristystä erityisesti pienempien kaupunkiseutujen autokauppaan, jota koronatilanne on leikannut suuria kaupunkiseutuja enemmän, toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta kertoo.

Yleisestä linjasta poiketen käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin marraskuussa noin 2,6 prosenttia viime vuotta vilkkaammin.

Käytettyjen autojen kauppa on tammi-marraskuussa ollut 0,5 prosenttia viime vuotta vilkkaampaa, vaikka koronatilanne on leikannut yleisesti autojen kysyntää sekä henkilöautojen ja raskaan liikenteen liikennemääriä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE