Politiikka

”Lähinnä irvokasta” – sd-päättäjä kertoo, miksi kuntavaalista on tulossa Helsingissä demokratian irvikuva

Jari Soini
Jari Soini

Helsingin kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Pilvi Torsti (sd.) (kuvassa) on huolissaan siitä, että kuntavaalista on tulossa pääkaupungissa absurdi demokratian irvikuva. Erityisesti hän ihmettelee ”paikallislehti” Helsingin Sanomien toimintaa.

– Media on rakentamassa Helsinkiin kaksipuoluemallia. Jos mediaa seuraa saattaa luulla, että meillä on käynnissä vaali kahden henkilön välillä, Torsti kirjoittaa blogissaan.

Hän viittaa siihen, että uusi valtuusto valitsee aikanaan Helsingille pormestarin. Torstin mukaan keskustelut kaupunkilaisten kanssa osoittavat, että ihmiset ovat nyt ihan hukassa, mistä he oikeastaan äänestävät kuntavaalissa.

– ”Pitääkö äänestää x, jos ei halua, että y valitaan”, he kysyvät. ”Asioiden vuoksi haluaisin kyllä äänestää z”.

Torsti kritisoi kaksintaistelu-uutisointia vihreiden Anni Sinnemäen ja kokoomuksen Jan Vapaavuoren välillä, ”jossa median suosikista ei ole epäselvyyttä”.

– Uutisoinnin seuraaminen olisi hupaisaa, jos kyse ei olisi demokratiasta.

Vihreitä kiinnostavat enemmän pyörätiet kuin vanhustenhoito.

Torsti ottaa esille HS:n uutisen, joka oli otsikoitu ”Helsingissä kannattaa äänestää muitakin kuin kokoomusta ja vihreitä”.

– Ja jutussa mainittiin nimeltä – ketkäs muut kuin Anni Sinnemäki ja Jan Vapaavuori. Haastateltavana mm. Otso Kivekäs (vihr.).

Torsti kummastelee, miten vihreät ovat onnistuneet tekemään HS:stä oman äänenkannattajansa.

SDP:n kaupunginvaltuutettu huomauttaa, että kokoomus on vihreiden tuella vienyt läpi omaa talouspoliittista linjaansa viimeiset kahdeksan vuotta, kun vihreät on ollut Helsingin toiseksi suurin puolue.

– Siksi vaihtoehdosta puhuminen kahden pormestariehdokkaan välillä on lähinnä irvokasta. Talouspolitiikassa vihreät ei ole kokoomusjohtoisen Helsingin vaihtoehto. Budjettineuvotteluissa vihreistä ei ole ollut punavihreän enemmistön johtajiksi. Vihreitä kiinnostavat enemmän pyörätiet kuin vanhustenhoito, Torsti sivaltaa.

Pilvi Torstin mielestä HS:n olisi ollut perusteltua uutisoida oikeista vaihtoehdoista, jos lehti haluaisi oikoa rakentamaansa asetelmaa. SDP:n ehdokkaat kampanjoivat muun muassa näkyvästi sunnuntaina Minna Canthin tasa-arvopäivänä Tarja Halosen ja Antti Rinteen vetäminä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat