Urheilu

Laineelta lisää uskomattomia suorituksia: Hattutemppu ja NHL-historiaa – ”Asiat sujuvat melko hyvin”

LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images

Winnipegin Patrik Laine nappasi suvereenisti illan pääroolin Madison Square Garden -hallissa, kun vierasjoukkue Jets kukisti New York Rangersin jääkiekon NHL:ssä. Kauden ensimmäisen ja NHL-uransa neljännen hattutempun iskenyt suomalainen vastasi joukkueensa ja koko ottelun kaikista maaleista 3–0-voitossa.

Samalla Laine ylitti tulokaskautensa maalimäärän: Viime kaudella hänelle kirjattiin 73 ottelussa 36 maalia. Tällä kaudella osumia on syntynyt jo 38 yhteensä 66 ottelussa.

Laineesta tuli vasta kolmas pelaaja NHL-historiassa, joka on yltänyt neljään tai useampaan hattutemppuun ennen 20-vuotissyntymäpäiväänsä, liiga kertoo.

– Asiat sujuvat melko hyvin. Joukkueemme voittaa ja pelaamme melko hyvää kiekkoa, Laine summasi lakonisesti ottelun jälkeen Winnipegin Twitterissä.

Laine avasi maalihanansa ensimmäisen erän päätösminuutilla. Toisen kerran hän osui toisen erän puolessa välissä ja hattutempun täydentävä maali syntyi, kun peliaikaa oli jäljellä reilu 30 sekuntia.

Hurjassa iskussa oleva Laine on tehnyt tehopisteitä nyt yhdeksässä ottelussa putkeen. Kyseisissä otteluissa Laine on tehnyt tehot 13+6.

Kolmen osumansa turvin Laine nousi liigan maalipörssin toiseksi Pittsburghin Jevgeni Malkinin ohi. Listan kärjessä on Washingtonin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin 40 maalillaan.

Barkov ja Haula pisteille

Kolmen tehopisteen iltaa vietti myös Floridan Aleksander Barkov, joka syötti maalin kolmesti ottelussa Tampa Bayta vastaan. Barkovin tehokkuudesta huolimatta Florida hävisi jatkoajalla 4–5.

Laineen lisäksi myös Barkov on ollut vakuuttavassa pistevireessä kerätessään viime viikon neljässä ottelussaan tehot 5+1. Barkov johtaa suomalaispelaajien pistepörssiä.

NHL-kierroksen suomalaisista maalin teki myös Las Vegasin Erik Haula, jonka joukkue hävisi Columbukselle 1–4. Voittajajoukkueen Joonas Korpisalolle torjuntoja kertyi 37 kappaletta.

Rinne ja Lehtonen ottivat mittaa toisi staan

Nashvillen Pekka Rinne torjui joukkueensa 2–0-voittoon Dallasista. Nollan pitänyt Rinne pysäytti kiekon 26 kertaa, kun kaukalon toisessa päässä torjuneelle Kari Lehtoselle torjuntoja kertyi 32.

Nollapeli oli Rinteen kauden seitsemäs. Koko NHL-urallaan hänellä on nyt niitä koossa tasan puolensataa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat