Nyheter

Länsiväylä: Soini avskedad från partiavdelningen

Kari Hulkko
Timo Soini som Sannfinländarnas presidentkandidat 2012.

Timo Soini har den 3 juni enligt tidningen Länsiväylä blivit avskedad från sin partiavdelning Espoon Siniset, lokalavdelningen för Blå framtid i Esbo. Orsaken till förfarandet är att Soini har uppträtt i reklamaffischer med två kandidater för Rörelse Nu. Soini är inte själv uppställd i kommunalvalet.

ABL

 

 

Soini var partiordförande för Sannfinländarna 1997–2017 och Finlands utrikesminister 2015–2019. Efter att Jussi Halla-aho valdes till partiledare 2017 lämnade Soini partiet tillsammans med sina anhängare och grundade Blå framtid, vars partiordförande fram till 2019 var Sampo Terho. Efter partikongressen 2019 leds Blå framtid av Kari Kulmala.

 

Kandidaterna Jukka Kilpi och Jonna Löflund var medlemmar i samma partiavdelning av Blå framtid fram till i mars, tills de båda beslöt att kandidera för Rörelse Nu.

 

Efter beslutet finns det ingen i Esbo stadsfullmäktige som aktivt företräder Blå framtid.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE