Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Lapin kansanedustajat: Edullisen asumisen mahdollisuus on turvattava Lapissakin – ARA-tukia enemmän myös Pohjois-Suomeen

iStock

Lapin kansanedustajat vaativat Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) korkotukilainojen myöntöehtoja helpotettavaksi Pohjois-Suomessa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kansanedustajat kertaavat tiedotteessaan, että ARA:n tukemia asuntoja rakennettiin viime vuonna yli 8800 kappaletta, joista Lappiin rakennettiin vain noin 85. Lapin osuus oli hyvin vähäinen, vaikka edullisista vuokra-asunnoista on Lapissa ja Pohjois-Suomessa huutava pula, kansanedustajat moittivat. Pula edullisista vuokra-asunnoista on kansanedustajien mukaan tällä hetkellä työvoiman saamisen esteenä.

Kansanedustajat muistuttavat, että suomalaiseen aluepolitiikkaan on vakiintuneesti kuulunut alueellisen kilpailukyvyn ja alueellisten kehittymismahdollisuuksien ylläpitäminen ja niistä huolehtiminen myös asuntotuotannossa, jotta esimerkiksi matkailuelinkeinon investoinnit voivat jatkua.

– ARA-tukia on suunnattava enemmän myös Pohjois-Suomeen ja turvattava edullisen asumisen mahdollisuus myös Lapissa, jotta maakunnan matkailuelinkeino jatkaa kehittymistä, kansanedustajat sanovat vuotuiseen maakuntamatkaansa liittyvässä tiedotteessa.

Lapin kansanedustajat osallistuvat vuosittain Lapin liiton järjestämälle kaksipäiväiselle eri seutukuntaan kohdistuvalle matkalle. Tänä kesänä vuorossa oli Pohjois-Lappi. Viiden puolueen kansanedustajat tapasivat Sodankylän, Inarin sekä Utsjoen päättäjiä sekä alueen muita toimijoita.

Lapin kansanedustajat ovat Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Heikki Autto (kok.), Kaisa Juuso (ps.), Katri Kulmuni (kesk.), Markus Lohi (kesk.) ja Markus Mustajärvi (vas.). Lapin kansanedustajien puheenjohtajana vaalikauden loppuun toimii Mikko Kärnä (kesk.).

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE