Ulkomaat

”Lapseni liikkuvat alueella päivittäin” – Manhattanin yliajo säikäytti Henrik Lundqvistin

LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images
LEHTIKUVA / Getty Images

 

New Yorkin Manhattanilla tapahtunut yliajo säikäytti Rangersin ruotsalaisen jääkiekkomaalivahdin Henrik Lundqvistin pahanpäiväisesti. Lundqvistin lapset liikkuvat päivittäin alueella, jossa kahdeksan ihmistä sai surmansa tiistaina iltapäivällä.

Yliajo tapahtui muutamaa tuntia ennen Rangersin ottelua Las Vegasia vastaan. Lundqvist kuuli asiasta, kun hän saapui jäähallille.

– Lapseni liikkuvat alueella päivittäin. Olin aika stressaantunut, kunnes onnistuin tavoittamaan heidät, mutta onneksi kaikki olivat kunnossa, Lundqvist kertoi torjuttuaan Rangersille 6–4-kotivoiton.

– On hirveää, että jotain tuollaista tapahtuu. Puhuimme joukkueen kesken asiasta ja päätimme ottaa voiton kotikaupungillemme, yliajon uhreille sekä heidän omaisilleen, Lundqvist lisäsi.

Ottelua ennen areenalla järjestettiin minuutin hiljainen hetki.

Poliisi tutkii yliajoa terroritekona.

Poliisi tutkii yliajoa terroritekona. Kahdeksan ihmistä kuoli ja yksitoista loukkaantui, kun mies ajoi avolavapakettiautolla jalankulkijoiden päälle ja törmäsi sen jälkeen koulubussiin.

CNN:n mukaan silminnäkijät kuulivat tekijän huutavan ”Allahu Akbar” eli ”Jumala on suuri”. Kiinniottotilanteessa poliisi ampui miestä vatsaan. Epäilty on leikattu ja hänen uskotaan selviävän hengissä.

Poliisilla ei ole muita epäiltyjä.

Uzbekistanin presidentti tarjoaa Yhdysvalloille apua.

Uzbekistanin presidentti tarjoaa Yhdysvalloille apua New Yorkin eilisen iskun tutkintaan. Presidentti Shavkat Mirziyoyevin mukaan Uzbekistan on valmis auttamaan kaikin tavoin Yhdysvaltain viranomaisia teon selvittelyissä.

Yliajoa tutkitaan viranomaisten mukaan terroritekona.

Yhdysvaltalaismedian mukaan yliajosta epäilty on muuttanut Uzbekistanista Yhdysvaltoihin vuonna 2010.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat