Politiikka

Lapsiasiavaltuutettu menetti malttinsa hallitukselle: ”Mikä tätä maata vaivaa?”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Ahtaasti asuvilta opiskelijoilta aiotaan leikata tukia. Niin kutsuttu osa-asunnon normi tarkoittaa sitä, että maksettavan asumistuen enimmäismäärä on jaetuissa asunnoissa ja alle 20 neliön asunnoissa pienempi kuin muilla yleistä asumistukea saavilla. Tukiin oikeuttavat enimmäismenot olisivat 20 prosenttia alhaisemmat kuin muissa asunnoissa, kertoi Yle tänään.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) myöntää, että muutokset voivat vaikuttaa vaikeasti ennakoitavilta.

– Esitys kohdistuu erityisesti opiskelijoihin ja se on valitettavaa. Myönnän, että opiskelijoihin liittyvä asumisen tuen politiikka ei ole ollut erityisen johdonmukaista ja siihen on sisältynyt paljon muutoksia viime vuosina, Saarikko sanoo Ylen jutussa.

Esitys on saanut murska-arvostelua osakseen. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila liittyy kriitikkoihin Facebook-päivityksessään.

”Tämä kertoo paljon yhteiskuntamme tilasta. Ei sosiaalista vastuuta köyhimmistä. Ei viisautta tukea kohtuullisuutta, mikä olisi kansantaloudenkin kannalta kestävintä. Mikä tätä maata vaivaa?”

Saarikko perustelee osa-asunnon normia tarpeella hillitä asumistukimenojen kasvua. Viime vuonna Kela maksoi asumistukia lähes kaksi miljardia euroa, kertoo Yle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat