Politiikka

Lapsiasiavaltuutettu: Ministeriö julkaisee piakkoin perhevapaauudistuksen valmistelumateriaalin – STM: Materiaalissa ei näy VM:n rahoitussummia

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Tuomas Kurttila.
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Tuomas Kurttila.
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Tuomas Kurttila.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kertoo Twitterissä, että perhevaapaauudistuksen valmistelumateriaali julkaistaan piakkoin sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla.

Hän kertoo tiedon tulleen ministeriöstä. Kurttila pitää lisäksi tärkänä, että lapsi- ja perhetoimijat arvioivat tehdyn työn.

STM:n sosiaaliturva- ja vakuutusosaston johtaja Liisa Siika-aho kertoo Demokraatille, että materiaaliin tehdään paraikaa viimeisiä korjauksia. Hän epäileekin, että materiaali ehditään julkaista ehkä jo tänään.

– Verkkosivuillemme tulee neuvotteluissa viimeksi pöydällä olleet mallit ja niiden vaikutusarviot.

Siika-aho kertoo, että materiaalien joukossa on muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriöstä, valtiovarainministeriöstä ja Kelalta tullutta materiaalia. Valtiovarainministeriöstä tulleesta materiaalista ei kuitenkaan löydy mitään rahoitussummia.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoi STT:lle perjantaina, että valtiovarainministeriö oli jo luvannut rahoitusratkaisun perhevapaauudistukseen. Opetusministerin mukaansa rahoitusratkaisu on ollut neuvottelupöydässä tiedossa jo ainakin pari viikkoa.

Neuvotteluista ei myöskään ole olemassa pöytäkirjoja, joita voitaisiin julkaista, ministeriöstä kerrotaan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi perjantaina kaatavansa hallituksen kaavaileman perhevapaauudistuksen rahoituksen puutteesta johtuen. Asiasta on käyty voimakasta julkista keskustelua niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat