Pirkanmaa uutiset

Lapsilla ja lapsissa on tulevaisuus

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kertoi lauantain tapahtumassa lasten vanhemmille puolueen perhepolitiikasta.
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kertoi lauantain tapahtumassa lasten vanhemmille puolueen perhepolitiikasta.
SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kertoi lauantain tapahtumassa lasten vanhemmille puolueen perhepolitiikasta.

Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön järjestämä lasten tapahtuma Tallipihalla tarjosi lauantaina asiaa vanhemmille ja riemua lapsille. Toki vanhemmatkin saivat osansa ilosta. Oli mukana myös mummoja ja vaareja lastenlastensa kanssa.

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin esitteli tapahtuman avaukseksi SDP:n perhepoliittista ohjelmaa, millä parannetaan perheiden hyvinvointia.

Marin kertoi, että SDP haluaa uudistaa perhevapaat, jotka nyt eivät tue tasa-arvoa. SDP haluaa kaikille perheille yksilölliset ja joustavat vapaat. Ne tukevat naisten työuria, palkkatasa-arvoa ja isien mahdollisuuksia lastensa hoitoon.

SDP vaatii, että pieni- ja keskituloisten varhaiskasvatusmaksuja alennetaan ja 0-maksuluokan alarajaa nostetaan. Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta on luovuttava. Varhaiskasvatuksella kun pitäisi tukea vanhempien kasvatustyötä.

Lisäksi ryhmäkokoja pienentämällä turvataan laadukas kasvatus. Varhaiskavatuksen ammattilaisten jatkuvalla täydennykoulutuksella tähdätään samaan päämäärään.

Tavoitteena on maksuton varhaiskasvatus kaikille.

Joustavat koulupäivät

– Haluamme panostaa myös peruskouluun. Tavoitteena on joustavat koulupäivät niin, että niiden yhteyteen tuodaan harrastustoimintaa. Sen toteuttamiseen voivat osallistua koulun henkilökunnan lisäksi esimerkiksi alueen liikunta-, kulttuuri- ja nuorisojärjestöt, Marin sanoi.

Joustavalla koulupäivällä SDP lunastaa  harrastuslupauksen, jossa jokaiselle nuorelle taataan mahdollisuus vähintään yhteen maksuttomaan harrastukseen.

SDP vaatii myös peruskoulutuksen laajentamista eli oppivelvollisuutta toiselle asteelle. Se tarkoittaa 12-vuotista peruskoulutusta, mikä tarjoaa maksuttoman lukion tai ammatillisen koulutuksen kaikille. Se tarkoittaa myös maksuttomia oppivälineitä. Lisäksi kymppiluokat, valmistavat koulutukset, työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö yhdistetään uudeksi avoimeksi toiseksi asteeksi.

Sitten oli taikurin vuoro

Ja taikuri Marko Akkanen otti yleisönsä. Vei mukanaan niin lapset kuin aikuisetkin. Temppuja oli monen moisia. Useiden mielestä köysi- tai narutemput olivat ihmeellisimpiä. 11-vuotiaana uransa aloittanut Marko kertoi, että jos häntä ei takuriksi tunnusteta, niin häntä voi kutsua vaikkapa nimella Antti Tuisku

Taikurin oli ottanut suosioonsa itse sään haltijakin. Kun Marko esiintyi, aurinkokin pilkahti pienten kuurosateiden lomassa.

Ohjelmassa oli myös lelukoiranäyttely. Jokainen sai tuoda lelulemmikkinsä katselmukseen. Ja sylissähän sitä pidettiin, rutistettiin ja hellittiin. Ideaa on kehitelty Hervannan sos. dem. yhdistyksessä ja hyväksi havaittu. Siihen törmätään ainakin vielä Hervannassa Kauppakeskus Duossa järjestettävässä tapahtumassa.

Vauvan kanssakin voi osallistua

Sitten oli vuorossa kaupunginvaltuutettujen Inna Rokosan ja Ari Wigeliuksen haastattelu. Aiheena oli nuorten vanhempien ajan riittävyys luottamustehtäviin, kun perheessä on pieni tässä tapauksessa muutaman kuukauden ikäinen ”vaaveli”.

Inna kertoi kahden kuukauden ikäisen vauvansa kanssa selviävänsä aviopuolisonsa ja isovanhempien avulla, vaikka joskus toisessa kädessä on vauva ja toisessa esityslista. Ari, jolla on kolmisen kuukauden ikäinen vauva, myötäili Innan vastausta toteamalla, että vauva toki ajankäyttöön vaikuttaa. Arilla lienee rutiinia enemmän kuin Innalla.

Inna totesi perehtyneensä paitsi lasten leikkipuistoihin myös lastenneuvoloihin ja ihmetelleensä lääkärien vaihtuvutta. Hän pyysi lapsiperheitä lähettämään viestejä siitä, minkälaisia palveluita perheet kaupungilta haluavat.

Ari taas kertoi kaupungilla olevan hyvän pormestariohjelman, josta kannattaa pitää kiinni. Hän toivoi, että lapsiperheiden palveluihin ei tehtäisi vuosittan muutoksia. Pitkäjänteinen toiminta ja linjaus kun toisi uskottavuutta politiikkaan.

Aria ja Innaa haastatteli tilaisuuden juontaja varhaiskavatuksen monipuolinen ammattilainen, kuvassa keskellä oleva Anne Liimola.

Paikalla oli muitakin nuoria demareita. Ihan oman esittelypisteen myötä, jonka kantava voima oli nuorten puheenjohtaja Oscar Lindvall.

Olihan sitä tarjolla kaikenlaista

Ja sitten päästiin keppihevosten kilpailuun. Tässäkin kisassa oli tärkeintä osaanotto eikä voitto. Ratsastajien joukossa hääri joukko toimitsijoita, jotka takasivat, että pudonneet esteet nostettiin. Kaikilla oli hauskaa ja jalka nousi.

Niin ja sitten oli kasvomaalausta, ongintaa, pinssiaskartelua, piirustusta ja pelejä.

Saa nähdä, mitä seuraavassa tapahtumassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat