Ulkomaat

Las Vegas: 64-vuotias epäilty surmasi itsensä – ainakin 58 kuollut, yli 500 haavoittunut

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Las Vegasin joukkoampumisen uhriluku on noussut 58 ihmiseen, kertoo poliisi. Haavoittuneita on yli 500.

Joukkoampumisesta epäilty 64-vuotias mies avasi tulen hotellihuoneestaan kohti musiikkifestivaalien yleisöä. Epäillyn ampujan uskotaan surmanneen itsensä ennen kuin poliisit murtautuivat hänen hotellihuoneeseensa.

Äärijärjestö Isis on väittänyt olevansa iskun takana. Asiasta kertonut Isisin propagandakanava ei kuitenkaan antanut väitteelle minkäänlaisia todisteita. Poliisi kertoi aiemmin, ettei ampujalla ole tämänhetkisten tietojen mukaan yhteyksiä ulkomaisiin terroristijärjestöihin.

Las Vegasin joukkoampumisesta ei ole toistaiseksi löytynyt ”mitään yhteyttä” kansainvälisiin terroristiryhmiin, ilmoitti Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n edustaja tänään. Asiaa kommentoi FBI:n Las Vegasin toimistoa johtava erikoisagentti Aaron Rouse.

Trump kommentoi ampumista poikkeuksellisen uskonnollisella lausunnolla.

Presidentti Donald Trump kommentoi Las Vegasin ampumista antamalla poikkeuksellisen uskonnollisen lausunnon.

Uskontoon puheissaan harvoin viittaava presidentti siteerasi Raamattua ja lupasi hallintonsa rukoilevan ampumisessa kuolleiden ja haavoittuneiden sekä heidän omaistensa puolesta.

– Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli, hän lainasi Psalmeja.

Trump myös painotti, että rakkaus voittaa vihan, jota järjetön väkivalta herättää.

Hän korosti Yhdysvaltojen yhdistyvän aina tragedian edessä ja muistutti kansaa yhdistävistä siteistä, joita hänen mukaansa ovat usko, perhe, yhteiset arvot, kansalaisuus, yhteisöllisyys ja yleinen inhimillisyys.

Presidentti lupasi myös täyden tukensa haavoittuneille ja julisti suruliputuksen iskussa kuolleiden muistoksi.

Trump kertoi matkustavansa Las Vegasiin keskiviikkona. Toistaiseksi ei ole tiedossa, vaikuttaako matka hänen aiempiin suunnitelmiinsa vierailla tiistaina Maria-myrskyn runtelemassa Puerto Ricossa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat