Kotimaa

”Lastemme suosikkielokuvista tuli sitten kerralla surullisempi kuin piti” – Suomen Luonto: UPM hakkasi kuukkelimetsän – ”Lähetin tiedon ja jopa kartan havainnoista”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Dokumenttielokuvasuosikki Metsän tarinasta tuttu kuukkelien metsä Ruokolahden Oritsuon Petrankankaalla on hakattu suurilta osin paljaaksi, kertoo muun muassa Suomen Luonto. Asialla oli metsäyhtiö UPM.

Suomen Luonto kertoo, kuinka luontoharrastaja ja -kuvaaja Hannu Siitosen mukaan koko kuukkelireviiri on nyt tuhoutunut.

Metsäyhtiö UPM:n sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa perustelee kuukkelimetsän hävittämistä sillä, ettei yhtiöllä ollut tiedossa alueelta varmaa kuukkelireviiriä, ”vain havaintoja yksittäisistä kuukkeleista”.

Siitonen puolestaan sanoo Suomen Luonnolle ilmoittaneensa UPM:lle esimerkiksi pari vuotta sitten tekemästään havainnosta, jolloin hän oli samalla reissulla nähnyt neljä kuukkelia.

”Jos näkee kerralla neljä kuukkelia, silloin kyseessä on poikue ja kyse on sataprosenttisesti varmasta reviiristä. Lähetin tiedon ja jopa kartan havainnoista UPM:lle vuonna 2015. Eli UPM:llä on ollut reviiri tiedossa”.

Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin metsävastaava Anitta Miikkulainen kyselee jutussa, tämäkö oli ”UPM:n  luontolahja 100-vuotiselle Suomelle”.

Sosiaalisessa mediassa asiasta on keskusteltu vilkkaasti. Yksi heistä on vihreiden kansanedustaja Olli-Poika Parviainen.

”Yhdestä lastemme suosikkielokuvista tuli sitten kerralla surullisempi kuin piti.”

Tietokirjailija, viestintäalan yrittäjä Jouko Marttila puolestaan arvostelee arvostelijoita.

”Vastuullista metsänhoitoa, jota cityvihreiden on vaikea ymmärtää. Kannattaisi perehtyä siihen, kuinka hyvin Suomessa metsiä hoidetaan. Esim. vanhan kuusikon avohakkuu on usein paras vaihtoehto, kun torjutaan tauteja ja tuholaisia.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat