Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat pääkaupunkiseudulla – abeille mahdollisuus lähiopetukseen

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Pormestari Jan Vapaavuori on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmän puheenjohtaja.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Asiasta tiedottaa Helsingin kaupunki.

Opetukseen liittyviä voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia ei lievennetä. Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat kuitenkin, että yhdenvertaisuuden toteutumisen näkökulmasta kaikille abiturienteille tarjotaan mahdollisuus lähiopetukseen 18.1.2021 alkaen kolmannen jakson loppuun asti.

Esimerkiksi ylioppilaskirjoituksissa käytettävän Abitti-järjestelmän käyttöä voi harjoitella vain oppilaitoksen tiloissa. Ylioppilaskirjoitusten kasvaneen painoarvon takia abiturienttien tilanteen huomiointi ja yhdenvertaisuus valtakunnan tasolla on erityisen tärkeää.

Jakso sisältää arviointiviikon, joka ajoittuu kaupungista tai lukiosta riippuen ajanjaksolle 28.1.–5.2.2021 ja kestää lukiosta riippuen noin seitsemän arkipäivää. Abiturienteille tarjotaan mahdollisuus osallistua myös arviointiviikon opetukseen lähiopetuksena.

Abiturientteja ei velvoiteta lähiopetukseen, vaan he voivat valintansa mukaan osallistua etäopetukseen tai lähiopetukseen. Oppitunnit järjestetään hybridiopetuksena niin, että lähiopetuksessa olevat ovat luokkatilassa ja etäopetuksessa olevat osallistuvat opetukseen verkkovälitteisesti.

Abiturienteille suositellaan kahden viikon mittaista omaehtoista karanteenia ennen ylioppilaskirjoituksia. Ne abit, joilla on vielä puuttuvia kurssisuorituksia tai välttämättömän lähiopetuksen tarpeita, siirtyvät etäopetukseen viimeistään 1.3.2021 alkaen, jolloin heillä on mahdollisuus omaehtoisella karanteenilla turvata osallistumisensa 16.3.2021 alkaviin ylioppilaskirjoituksiin.

Välttämättömän lähiopetuksen tarpeet turvataan toisella asteella edelleen. Näin yksilöllistä tukea eri syistä tarvitsevien opiskelijoiden opinnot ja tutkinnon suorittaminen eivät vaarannu.

Lukioissa normaalisti järjestettävät vanhojen tanssit siirretään ja penkkarit perutaan.

Koronakoordinaatioryhmä seuraa epidemiatilannetta jatkuvasti ja tilanteen muuttuessa ryhmällä on valmius arvioida tehtyjä linjauksia uudelleen nopeasti.

Koordinaatioryhmä linjasi, että voimassa olevissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi huolimatta siitä, että pitkäaikaisten harrastustoiminnan sulkemisten negatiiviset vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin on tunnistettu.

Tiedotteen mukaan tilannetta seurataan aktiivisesti ja epidemiatilanteen muuttuessa myös rajoituksia ja suosituksia arvioidaan uudelleen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE