Politiikka

Lastensuojelun jälkihuolto pitenee: nuori saa tukea 25 ikävuoteen saakka

Istock
Istock

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti torstaina yksimielisesti hyväksyä lakialoitteen lastensuojelun jälkihuollon pidentämisestä.

Aloitteessa ehdotetaan, että jälkihuolto voi kestää siihen asti, kun nuori täyttää 25 vuotta. Nykyinen päättymisikäraja on 21 vuotta.

Jälkihuollolla tarkoitetaan sijaishuollon päättymisen jälkeen annettavaa tukea. Se voi tarkoittaa muun muassa toimeentulon turvaamista tai apua asunnon hankkimisessa tai työllistymisessä.

Lakialoitteen tehnyt kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) sanoo, jälkihuollon pidentämisellä voidaan muun muassa ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Hän huomauttaa, että huostaan otetulla nuorella esimerkiksi perusopetuksen suorittaminen voi viedä tavallista kauemmin.

– Monet lastensuojelun nuoret ovat vasta aloittamassa lukiota tai ammattikoulua, kun he ovat 21-vuotiaita, Alanko-Kahiluoto sanoo STT:lle.

Illan täysistunnossa eduskunta hyväksyi sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön mukaisesti lastensuojelulain muutoksen sisällön, johon lakialoite sisältyy.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat