Urheilu

Latvala teki sen taas: rysäytti ulos kärkitaistosta – yllättäjä Suninen johtaa Ruotsin MM-rallia

Lehtikuva
Teemu Sunisen kurvailua Ruotsin lumessa.
Lehtikuva
Teemu Sunisen kurvailua Ruotsin lumessa.
Lehtikuva
Teemu Sunisen kurvailua Ruotsin lumessa.

Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen johtaa Ruotsin MM-rallia perjantain ajopäivän jälkeen. Suninen on kärjessä kahden sekunnin turvin ennen Toyotan virolaista Ott Tänakia.

Suninen ampaisi johtopaikalle perjantain viidennellä erikoiskokeella. Kärkisijat MM-rallissa eivät ole 25-vuotiaalle Suniselle aivan jokapäiväistä herkkua. Parhaimmillaan Suninen on sijoittunut kolmanneksi MM-tasolla.

Suomalaiset pääsivät paistattelemaan rallissa kaksoisjohdossa ennen vajaan yhdeksän kilometrin mittaista päätöspätkää Torsbyssä, mutta toisena olleen Jari-Matti Latvalan kisa meni pilalle ulosajon myötä. Latvalan ulosajo tapahtui päätöserikoiskokeella 2,2 kilometriä lähdön jälkeen. Latvala ja hänen kartturinsa Miikka Anttila kaivoivat lopulta auton lumesta, mutta aikaa tuhraantui yli 20 minuuttia.

Kolmanneksi Latvalan epäonnen myötä nousi Norjan Andreas Mikkelsen, joka on 17,8 sekuntia Sunisen takana.

Myös Citroenin Esapekka Lappi pääsee yötauolle kelvollisista asemista. Hän nousi neljä sijaa ylöspäin viidenneksi. Lapin ero kärkeen on 42 sekuntia. Lappi oli päätöspätkällä toiseksi nopein. Pätkällä pohja-aikaan kiirehti yllättäen Skodan Jari Huttunen kolmen kymmenyksen erolla Lappiin.

Lauantaina Ruotsin MM-rallin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat