Politiikka

Laura Huhtasaari ei huolisi Anne Berneriä ministeriksi

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari tiukentaisi ministerien kansalaisuusvaatimusta niin, ettei ministeri voisi olla kaksoiskansalainen.

Huhtasaari avasi ajatteluaan vieraillessaan maanantaina Turussa  yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen presidenttisarjassa, jossa ehdokkaat luennoivat yleisölle.

– Nykysäädöksillä meillä voisi teoriassa olla puolustusministeri, joka on Venäjän kansalainen, perussuomalaisten oma lehti Suomen Uutiset kertoi Huhtasaaren esiintymisestä.

Jos Huhtasaaren toive olisi totta, esimerkiksi nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei olisi koskaan noussut tehtäväänsä tai ainakaan ei pääsisi enää uudelleen ministeriksi edes tahtoessaan.

Bernerillä on myös Sveitsin kansalaisuus.  Ylen mukaan Berner oli tavannut Juha Sipilän ensimmäisen kerran marras–joulukuussa 2014. Sipilä oli pyytänyt Berneriä kansanedustajaehdokkaaksi joulun päivinä, jonka jälkeen Berner oli laittanut kansalaisuushakemuksensa vireille. Berner sai Suomen kansalaisuuden 19. tammikuuta 2015.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat