tyovaenkirjallisuuspaiva
kaisaniemi

Laura Ylitalo Helsingin Sosialidemokraattien toiminnanjohtajaksi

Kuva: LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Helsingin Sosialidemokraattien toiminnanjohtajana aloittaa 1.9. Laura Ylitalo. 29-vuotias Ylitalo on koulutukseltaan yhteisöpedagogi. Ylitalo siirtyy toiminnanjohtajan tehtävään Suomen sosiaali ja terveys ry:stä, jossa on toiminut mm. hallinnon sekä koulutus- ja tapahtumatuotannon tehtävissä.

Ylitalolla on vahva järjestötyön kokemus niin työuran kuin luottamustoimien puolesta. Hän on työskennellyt SDP:ssä järjestösihteerinä sekä Ammattiin opiskelevat Sakki ry:ssä järjestöasiantuntijana ja toiminut lukuisissa eri luottamustoimissa sosialidemokraattisessa liikkeessä. Vaalikokemusta Ylitalo on hankkinut muun muassa Nasima Razmyarin ja Eero Heinäluoman vaalipäällikkönä.

– Laura Ylitalosta saamme piiriin energisen ja tulevaisuusorientoituneen toiminnanjohtajan, toteaa piirin puheenjohtaja Pentti Arajärvi.

Ylitalolla on selkeä visio piirin kehittämisestä ja vahva palo toimia helsinkiläisen sosialidemokratian eteen.

Keskustelua aiheesta

Kampanjointia kentällä ja somessa — SDP:n presidenttiehdokkaaksi pyrkivistä Maarit Feldt-Rannalla eniten seuraajia

Kuva: Ella Kaverma

SDP:n presidenttiehdokkaaksi ehdolla oleva uusmaalainen Maarit Feld-Ranta kiertää kenttää ahkerasti, ja kampanjaa on voinut seurata myös sosiaalisessa mediassa.

Presidenttiehdokkuutta tavoitelevasta kolmikosta Maarit Feldt-Rannalla on eniten seuraajia Instagramissa ja Twitterissä. Feldt-Rannalla Instagram-seuraajia on yli 2000, Sirpa Paaterolla noin 780 ja Tuula Haataisella reilu 530. Twiterissä Feldt-Rantaa seuraa 7562 käyttäjää, Sirpa Paateroa 4052 ja Tuula Haataista 1933 käyttäjää.

Karjaalla asuva Feldt-Ranta on päivittänyt esimerkiksi Instagramiin kuulumisia muun muassa Porvoosta, Lempäälästä ja Helsingistä.

Jäätelökesä tänään Porvoossa #sdpkiertue #porvoo #jäätelökesä #borgå

A post shared by Maarit Feldt-Ranta (@maaritfeldtranta) on

Niin totta! Så sant! So true! Kiitos @piaviitanen ja @pilvikuitu ja Kulttuurikeskus PiiPoo #Lempäälä

A post shared by Maarit Feldt-Ranta (@maaritfeldtranta) on

Tänään lehtijuttuja & kuvia. #helsinki #huoltopäivä

A post shared by Maarit Feldt-Ranta (@maaritfeldtranta) on

SDP:n sähköinen jäsenäänestys puolueen presidenttiehdokkaasta päättyi sunnuntaina 13.8. Postitse voi äänestää 25.8. saakka. Äänestyskuori tulee jättää postin kuljetettavaksi 25.8. klo 16.00 mennessä. Äänet lasketaan 31.8.-1.9., ja äänestyksen tulos julkistetaan ja päätös ehdokkaaksi asettamisesta tehdään puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä 2.syyskuuta.

Juttuun on korjattu oikeaksi aika, milloin äänestyskuori tulee jättää postiin 16.8. klo 9:24.

HS: Vantaan Jukka Peltomäelle 2,5 vuoden ehdoton vankeustuomio

Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen
Jukka Peltomäki.

Vantaa entinen kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki (sd.) on saanut tuomion törkeästä lahjuksen ottamisesta, kertoo Helsingin Sanomat. Forma-Futuran Leila Tuominen ja kaupunkisuunnittelupoliitikko Tapio Päivinen tuomittiin myös lahjusrikoksista rangaistuksiin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Peltomäen kahden vuoden kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä menettämään valtiolle vastaanottamiensa lahjojen tai etujen arvona 187 958,05 euroa.

Tuominen sai tuomion kahdesta törkeästä lahjuksen antamisesta. Tuomio on kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Lisäksi hänet tuomittiin viiden vuoden pituiseen liiketoimintakieltoon, HS kirjoittaa.

Päivinen sai törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Lisäksi hänet määrättiin menettämään valtiolle vastaanottamiensa lahjojen tai etujen arvona 34 335 euroa.

Päätöksenteossa siirrytty 2000-luvulle – Pornaisiin ensimmäinen naisjohtaja

Kuva: Pertti Runolinna

Pornaisten läpi virtaavan Mustijoen rannoilla on ollut pysyvää asutusta 1200-luvulta asti. Pornainen on kaunis kunta keskellä Uuttamaata, ja siellä voi vieläkin aistia aitoa nostalgista 50-luvun maalaisromantiikkaa. Nyt kunnan päätöksenteossa on siirrytty kuitenkin 2000-luvulle. Pornaisten kunnanvaltuusto valitsi ensimmäisessä uuden kunnanvaltuuston kokouksessa eilen (12.6.2017) historiansa ensimmäisen naisen, Liljan-Kukka Runolinnan (sd.), valtuuston puheenjohtajaksi.

Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jaana Putus (kesk.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Petra Kyllönen (vihreät.)

Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Juha Virkki (kesk.), ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Päivi Liu (sd.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mika Vilen (kok.).

Valtuustossa on myös naisenemmistö ja uusia valtuutettuja on myös niin ikään enemmistö.

Valtuuston puheenjohtajien ja kunnanhallituksen toimikausi on 2017-2019. Vasta valittu kunnanvaltuuston toimikausi on 2017-2021.

Keskustelua aiheesta

Yle: SDP:n Arto Lindberg valittiin Tuusulan pormestariksi

Tuusulan kunnan ensimmäiseksi pormestariksi on valittu Arto Lindberg (sd.) (kuvassa), kertoo Yle. Kunnanvaltuusto päätti valinnasta suljetun lippuäänestyksen jälkeen.

Lindbergin vastaehdokkaaksi kokouksessa esitettiin keskustan Anu Åbergiä, mutta tämä hävisi äänestyksen Lindbergille lukemin 12–38. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Lindberg, 52, on ollut Tuusulassa eri luottamustehtävissä yhtäjaksoisesti vuodesta 1989 lähtien. Ennen pormestariksi valintaa hän toimi kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Siviiliammatiltaan Lindberg on talonrakennusinsinööri ja hän on työskennellyt kiinteistöpäällikkönä kunnan vuokrataloyhtiössä.

Lindberg toimii Ylen pormestarina enintään valtuustokauden ajan eli neljä vuotta.  Pormestari korvaa sekä kunnanjohtajan että kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät.

Pormestarin lisäksi valtuusto valitsi kaksi muutakin palkkapoliitikkoa, osa-aikaiset kunnanhallituksen varapuheenjohtajat.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jussi Salonen (Tupu). Toisen varapuheenjohtajan paikalle valittiin Mika Mäki-Kuhna (kok.).

Ylen mukaan Tuusulan pormestarin valintaa leimasi jo ennakkoon erikoinen tilanne: kunnan suurista puolueista ainoastaan SDP nimesi pormestariehdokkaansa ennen nimityskokousta.

Yle kertoo, että kokouksesta teki erikoisen myös se, että samassa valtuuston kokouksessa oli esillä pormestarimallin kaatamiseen tähtäävä kuntalaisaloite. Aloitetta piti käsitellä ennen pormestarin valintaa koskevaa pykälää, mutta aloite siirrettiin äänestyksen jälkeen asialistan loppupäähän.

Vantaan SDP:n valtuustoryhmä naisten johdolla uuteen kauteen

Kuva: Kari Hulkko

Vantaalla SDP:n ryhmä jatkaa Vantaan suurimpana puolueena 18 valtuutetulla. Uusia valtuutettuja valtuustoryhmässä on kuusi. Vantaalla läpi pääsi myös yhteensä neljä maahanmuuttajataustaista valtuutettua, joka on kaksi valtuutettua enemmän kuin kuluvalla valtuustokaudella.

Valtuustoryhmässä on myös naisenemmistö. Yksitoista valituista valtuutetuista on naisia ja seitsemän on miehiä. Naisenemmistö näkyy myös sunnuntaina valitussa valtuustoryhmän puheenjohtajistossa.

Demareiden valtuustoryhmä valitsi Sirkka-Liisa Kähärän ryhmän puheenjohtajaksi. Kähärä on ammatiltaan sairaanhoitaja ja on ollut tehtävässä jo aiemmin. Kähärä oli myös kuntavaaleissa Vantaalla demarien äänikuningatar 1274 äänellä, Antti Lidtmanin (4653) ja Kimmo Kiljusen (1561) jälkeen.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin filosofian maisteri, kauppatieteiden kandidaatti Ulla Kaukola Hämeenkylästä. Kaukola on myös nykyisen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Faysal Abdi Korsosta. Abdi on toisen kauden valtuutettu ja henkilökohtainen pankkineuvoja.

Huhtikuun alussa kuntavaaleissa valittu valtuusto aloittaa työskentelyn kesäkuussa.