Teatteri & Tanssi

Lauri Maijala siirtyy KOMin johdosta ohjaajaksi Helsingin kaupunginteatteriin

Kari Hulkko
Lauri Maijala liittyy vuoden 2019 alusta Helsingin kaupunginteatterin taiteelliseen henkilökuntaan.
Kari Hulkko
Lauri Maijala liittyy vuoden 2019 alusta Helsingin kaupunginteatterin taiteelliseen henkilökuntaan.
Kari Hulkko
Lauri Maijala liittyy vuoden 2019 alusta Helsingin kaupunginteatterin taiteelliseen henkilökuntaan.

Helsingin kaupunginteatteri on kiinnittänyt Lauri Maijalan ohjaajaksi 1.1.2019 alkaen kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella.

– Olin yhteydessä Lauri Maijalaan heti johtajaksi valintani jälkeen. Pitkien ja hedelmällisten keskustelujen jälkeen pääsimme sopimukseen, ja saamme taloon yhden maamme lahjakkaimmista nuoremman polven ohjaajista, iloitsee teatterinjohtaja Kari Arffman.

Räväköistä ohjausotteistaan tunnettu Maijala (s. 1986) on toiminut KOM-teatterin toisena taiteellisena johtajana ja vakituisena ohjaajana vuodesta 2014 lähtien. KOMissa Maijala on ohjannut yli 25 000 katsojaa saaneen ”Pasi Was Here” -näytelmän sekä muun muassa  ”Kolme sisarta”, ”Vallankumous” ja ”Sattumia”.

KOM-teatterin lisäksi Maijala on ohjannut muun muassa Viirus-teatteriin, Teatteri Vanhaan Jukoon, Oulun , Lappeenrannan ja Turun kaupunginteatteriin. Viime mainitussa saa huomenna ensi-iltansa Maijalan tuorein ohjaustyö, odotettu tulkinta Kiven ”Seitsemästä veljeksestä”.

Maijala on kirjoittanut useita näytelmiä, ohjannut kaksi oopperaa, kuunnelman sekä elokuvan ”Juoppohullun päiväkirja”. Hän on saanut teatteritaiteen valtionpalkinnon 2013 ja Thalia-palkinnon 2014. Maijala sai vuonna 2016 myös Jussi-ehdokkuuden sivuosastaan Selma Vilhusen juuri PN:n elokuvapalkinnon voittaneessa filmissä ”Tyttö nimeltä Varpu”.

Maijalan poistuessa KOMin vahvuudesta teatterin taiteellisesta päätöksenteosta tulee vastaamaan sen koko taiteellinen henkilökunta yhdessä teatterinjohtaja Juho Milonoffin kanssa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat