Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Leena Meri: “Pyydän heti selvitystä minne vastaus on jäänyt”

Lauri Heikkinen, valtioneuvoston kanslia
Oikeusministeri Leena Meri (ps.).

Demokraatti kertoi tänään ministerien pitkään kestäneistä vastauksista kirjallisiin kysymyksiin.

Demokraatti

Demokraatti

Kirjallisten kysymysten käsittelystä linjataan eduskunnan työjärjestyksessä, joka ohjaa eduskunnan toimintaa. Sen mukaan vastaus kirjalliseen kysymykseen annetaan ”21 päivän kuluessa siitä, kun kysymys toimitettiin valtioneuvostolle”. Yleensä kysymys toimitetaan valtioneuvostolle muutamassa päivässä kysymyksen jättämisestä.

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola ei muista, että kukaan olisi joutunut odottamaan ministerin vastausta niin pitkään kuin kansanedustaja Minja Koskela. Koskela on odottanut vastausta 70 päivää.

Myös muutamaan muuhun kysymykseen vastaaminen on ollut pahasti myöhässä.

Ilta-Sanomat kertoi illalla, että eduskunnan keskuskanslian asiakirjatoimisto on pyytänyt valtio­neuvostolta selvitystä, miksi nykyisen hallituksen ministereiltä on kestänyt niin pitkään vastata kansanedustajien kirjallisiin kysymyksiin.

Minja Koskela kirjoitti tänään myös viestipalvelu X:ssä Demokraatin uutista jakaen, että odottaa oikeusministeriltä edelleen vastausta 3.10. jättämäänsä kirjalliseen kysymykseen, joka pitäisi toimittaa kolmessa viikossa.

Oikeusministeri Leena Meri (ps.) vastasi Koskelalle. Meri sanoo kuitanneensa vastauksen kauan aikaa sitten.

– Kiitos tiedosta. Olen kuitannut osaltani vastauksen viikkoja sitten. Pyydän heti selvitystä minne vastaus on jäänyt ja miksi sitä ei ole lähetetty eteenpäin, Meri vastaa X:ssä.

Oikaisu uutiseen 12.12.2023 kello 11.17: Todellisuudessa Minja Koskelan kirjalliseen kysymykseen oli vastattu ajoissa. Tieto ei ollut päivittynyt eduskunnan sivuille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE