Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Urheilu

Lews Hamilton antoi tulla suoraan Unkarin gp:n alla: ”Laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava”

LEHTIKUVA / AFP Christian Bruna
Lewis Hamilton.

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton julisti Unkarin gp-viikonlopun alla torstaina, että Unkarin ”anti-LGBT+” -lakia ei voi hyväksyä ja laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Lyhenne LGBTQ viittaa eri sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin.

Unkarin nykyhallinnon on katsottu heikentävän seksuaalivähemmistöjen asemaa. Unkari kielsi hiljattain seksuaalivähemmistöistä kertomisen esimerkiksi koulukirjoissa. Asia määriteltiin uudessa laissa. Unkarissa on lain hyväksymisen jälkeen kerrottu homofobisista hyökkäyksistä ja maan LGBTQ-aktivistit ovat kertoneet, kuinka pelko kasvaa koko yhteisössä.

–  Tämän viikonlopun gp:n alla haluan tuoda julki tukeni niille, joihin (Unkarin) hallituksen anti-LGBTQ+-laki vaikuttaa. Sitä ei voi hyväksyä, laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Jokainen ihminen ansaitsee oikeuden olla oma itsensä, riippumatta siitä ketä he rakastavat tai miten identifioivat itsensä, Hamilton kirjoitti Instagram-tilillään.

Unkarin uutta lakia on virallisesti kutsuttu lastensuojelulaiksi. Lakia ovat arvostelleet esimerkiksi muut EU-maat. Unkarin johto lupasi hiljattain, että se järjestää kansanäänestyksen kiistanalaisesta laista. Äänestyksen ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

–  Kehotan unkarilaisia äänestämään tulevassa kansanäänestyksessä suojellakseen LGBTQ+-yhteisön oikeuksia. He tarvitsevat tukeamme enemmän kuin koskaan aiemmin. Osoittakaa rakkautta ympärillä oleville, koska rakkaus voittaa aina, Hamilton viestitti.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Hamilton on tullut tunnetuksi toiminnastaan erilaisissa yhteiskunnallisissa liikkeissä, kuten Black Lives Matter -liikkeessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE