Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Li Andersson haluaa avata elämänkatsomustiedon opetuksen myös uskontokuntiin kuuluville

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Opetusministeri Li Andersson (vas.).

Ylen kyselyn mukaan 70 prosenttia suomalaisista kannattaa yhteistä oppiainetta uskonnon ja elämänkatsomustiedon tilalle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Yle teetti kyselyn Taloustutkimuksella ja siihen vastasi reilut 1000 suomalaista eri puolilta maata joulukuun alkupuolella.

– Ylen selvityksen mukaan suuri enemmistö suomalaisista kannattaa uskonnonopetuksen uudistamista. Se osoittaa, että suomalaiset ymmärtävät vuorovaikutuksen ja kulttuurisen yleissivistyksen merkityksen. Tervehdin ilolla tätä keskustelua, opetusministeri Li Andersson kirjoitti tänään tviittisarjassaan.

Anderssonin mukaan oppiaineiden yhdistämisen suurin haaste on, miten huomioidaan molempien tärkeiden oppiaineiden sisältö riittävässä määrin sekä uskontokuntiin kuuluvien oppilaiden tarpeet saada tietoa sekä omasta että muista uskonnoista.

– Lisäksi uudistus edellyttää riittävää poliittista tukea, hän jatkaa.

Anderssonin mukaan suomalaisissa kouluissa on jo meneillään kiinnostavia hankkeita aiheen tiimoilta.

– Yhdessä koulussa oli esim. luotu oma paikallinen opetussuunnitelma, joka yhdisti elämänkatsomustiedon ja uskonnonopetuksen sisällöt yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa oli osittain yhteistä ja osittain eri ryhmissä tapahtuvaa opetusta. Mielestäni se on varsin kiinnostava malli opetuksen kehittämiselle.

– Konkreettinen uudistusaskel, johon toivon, että hallitus ryhtyy pikaisella aikataululla on elämänkatsomustiedon opetuksen avaaminen valittavaksi myös uskontokuntiin kuuluville oppilaille. Se lisäisi oppilaiden ja oppiaineiden yhdenvertaisuutta ja valinnanvapautta, Andersson kirjoittaa Twitterissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE