Politiikka

Li Andersson sivuaa taas Ossi Nyman -kohua: ”Miksi näistä yhteiskunnan vapaamatkustajista ei tehdä samanlaisia uutisotsikoita?”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi tällä viikolla julkistettuja verotietoja Facebook-päivityksessään. Samalla hän sivuaa kirjailija Ossi Nymanin, ”ideologisesti työttömän”, tapausta.

”Joidenkin mielestä ihmisten tulotietojen esillenostaminen on ”kateutta” tai jopa ihmisten yksityisyyttä loukkaavaa. Näin ei tietenkään ole. On muistettava, että verotiedoissa käy ilmi vain hyvätuloisten verotettavien tulojen määrää, joten listoilta puuttuvat niin verovapaat tulot kuin verosuunnittelun avulla piilotetut tulot. Tästä huolimatta verotietojen kautta piirtyy kuva suomalaisesta hyvätuloisuudesta, eli siitä millaisilla tuloilla yhteiskunnan parhaiten pärjäävät elävät.”

Andersson muistuttaa, että tänä vuonna uutisoitiin esimerkiksi suomalaisista vuorineuvoksista, jotka ovat muuttaneet Portugaliin elämään noin 400 000-600 000 euron vuosieläkkeillä.

”Portugalissa herrat ovat voineet hakea verovapauden eläkkeisiinsä niin, että he eivät maksa veroja lainkaan näistä hulppeista summista. Miksi näistä yhteiskunnan vapaamatkustajista ei tehdä samanlaisia uutisotsikoita kuin työttömyysturvajärjestelmän pelisäännöillä kikkailevista osseista?”

Vasemmistonuoret järjesti viikonloppuna retken suomalaisten hyvätuloisten asuinalueille.

”Tapahtumasta on noussut melko iso haloo, vaikka päättäjille on järjestetty monia matkoja syrjäytyneiden asuinalueille, ilman että siitä on sen kummemmin kohistu. Miksi sitten rikkaiden asuinalueiden ottaminen erityistarkasteluun herättää niin paljon oudoksuntaa”, Andersson kysyy.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat