Politiikka

Li Andersson: Suomeen punavihreä hallitus – ”Tämä vaihtoehto rakentuu tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja sivistyksen kunnioittamisen varaan”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson liputtaa punavihreän hallituskokoonpanon puolesta. Andersson kirjoittaa Demokraatin viikkolehdessä ”Opposition ääni” -palstalla.

”Vihreiden kannatus on historiallisen korkealla ja niin SDP:n kuin vasemmistoliiton kannatus on nousussa. Nämä kolme puoluetta ovat usein löytäneet yhteisen sävelen oppositiossa isoissa linjakysymyksissä, kuten sote-uudistuksessa sekä koulutus- ja perusturvaleikkauksissa.”

Tärkeäksi kysymykseksi nousee Anderssonin mukaan se, ollaanko kaikissa kolmessa puolueessa sitoutuneita jatkamaan punavihreää yhteistyötä myös vaalien jälkeen.

Erkki Tuomiojan viime vuonna tekemään ehdotukseen SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton yhteistyöstä vaalien alla suhtauduttiin penseästi ennen kaikkea vihreissä. Kolmen erilaisen puolueen ei ole järkevää tehdä yhteistä ohjelmaa vaalien alla, mutta niissä isoissa linjakysymyksissä, joilla on niin Suomen tulevaisuuden kuin hallitustyön kannalta merkitystä, on järkevää tuoda esille yhteistä näkemystä.”

Andersson kirjoittaa, että äänestäjien kannalta merkitystä on myös sillä, miten näissä kolmessa puolueessa suhtaudutaan mahdollisiin hallituskokoonpanoihin ensi vaalien jälkeen.

”Sipilän perusporvarihallituksen politiikassa ideologia on ollut vahvasti läsnä ja nyt on poikkeuksellisen tärkeää osoittaa, että on olemassa poliittinen vaihtoehto Sipilän linjalle: tämä vaihtoehto rakentuu tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja sivistyksen kunnioittamisen varaan. Sen osoittamiseksi tarvitaan punavihreän kokoonpanon ympärille muodostettu hallitus.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat