Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Li Anderssonin mukaan yksityisiltä päiväkodeilta saatetaan jopa kieltää kokonaan voitontavoittelu – Nyt ministeri saa tukea: ”Hienoa, että tämä etenee”

lehtikuva / roni lehti

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoi tiistaina Demokraatille, että ministeriössä päästään selvittämään yksityisen varhaiskasvatuspalvelun voitontavoitteluun liittyviä asioita pian budjettiriihen jälkeen.

– Hallitusohjelman mukaisesti lähdetään selvittämään voitontavoittelun rajoittamista sekä mahdollista luvanvaraisuutta yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen osalta, Andersson totesi.

Anderssonin mukaan varhaiskasvatuksessa selvitetään vastaavantyyppisiä toimintamalleja kuin on jo käytössä perusopetuksessa.

Lue lisää: Yksityisiltä päiväkodeilta saatetaan kieltää kokonaan voitontavoittelu: Li Andersson: ”Ehdottomasti yksi vaihtoehto”

SDP:n entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen oli viime kaudella saman asian päällä.

”Hienoa, että tämä etenee. Tein viime helmikuussa juuri tästä asiasta lakialoitteen.”

Taavitsainen kertoo Facebookissa esittäneensä, että varhaiskasvatuslain 43 pykälään 2 momenttiin lisätään kohta 5, jonka mukaan palveluntuottaja ei saa tuottaa varhaiskasvatusta taloudellisen voiton tavoittelemiseksi.

”Suomen tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkein tehtävämme on lasten laadukas hoitaminen, kasvattaminen ja kouluttaminen. Yksityisten voittoa tavoittelevien yritysten ylläpitämissä päiväkodeissa ei aina pystytä hoitamaan lapsia laadukkaasti.”

Taavitsainen kirjoittaa, että pahimmillaan henkilökunnan on vaikea huolehtia edes siitä, että lapsilla on riittävästi ruokaa ja kuivat vaipat.

”Ongelmat johtuvat siitä, että yritykset eivät palkkaa riittävästi henkilökuntaa. Henkilöstövaje on suunnitelmallista toimintaa, jolla pyritään minimoimaan yrityksen menot ja maksimoimaan yrityksen voitot.”

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula puolestaan sanoi eilen Twitterissä, että peruskouluilta voiton tavoittelu on jo kielletty.

– Eikä sitä kukaan minun kuulteni ole kummeksinut. Kun päiväkoteja on vuosikymmenten mittaan alettu ajatella ensisijaisesti ”varhaiskasvatuksena”, ei enää sosiaalityönä tai lasten ”tarhana”, on seurauksena muukin yhdenmukaistuminen, Kontula kirjoittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE