Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Liekit uhkaavat niellä koteja Australiassa – pitkään jatkunut kuivuus enteilee erittäin tuhoisaa maastopalokautta

Lehtikuva / AFP PHOTO / KELLY-ANN OOSTERBEEK
Tuli roihuaa Harringtonissa Australiassa.

Australian pelastusviranomaiset varoittavat, että maalla saattaa olla edessään erittäin tuhoisa maastopalokausi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Saarivaltion itäosassa Queenslandin ja Uuden Etelä-Walesin osavaltioissa roihuaa jo nyt satakunta maastopaloa, joista liki 20 on luokiteltu vaarallisiksi.

– Koskaan aikaisemmin meillä ei ole ollut näin montaa paloa samanaikaisesti vaarallisella tasolla, päivitteli Uuden Etelä-Walesin paloviranomaisten edustaja Shane Fitzsimmons ABC-kanavan haastattelussa.

Sydneyn ja Brisbanen välillä kulkeva maantie on jouduttu osin sulkemaan palojen takia Uudessa Etelä-Walesissa. Queenslandissa poliisi on määrännyt vajaan 5 000 asukkaan Tewantin kaupungin tyhjennettäväksi kokonaan palojen takia.

Joillakin alueilla viranomaiset kehottivat asukkaita suojautumaan tulelta parhaansa mukaan, koska aikaa pakoon lähtemiseen ei enää ole.

Sään odotetaan viilenevän viikonloppuna, ja samalla myös tuuli tyyntyy. Tämä tuo tilapäistä helpotusta palomiehille, mutta koska maasto on pitkään jatkuneen kuivuuden vuoksi rutikuivaa, suurien palojen uhka jatkuu.

Osassa Australiaa ei ole satanut kuukausiin lainkaan, ja maanviljelijät ovat joutuneet kuljettamaan vettä pelloilleen ja karjalleen tankkiautoilla. Osa on joutunut myymään karjansa ja jättämään pellot kesannolle kuivuuden takia.

Australian hallitus toi tällä viikolla markkinoille miljardin Australian dollarin (noin 600 miljoonan euron) arvosta halpakorkoisia lainoja kuivuudesta kärsivien viljelijöiden avuksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE