Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Liettuan presidentti tänään Suomeen

LEHTIKUVA / AFP Petras Malukas

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda saapuu työvierailulle Suomeen tänään. Vierailua isännöi presidentti Sauli Niinistö.

Demokraatti.fi/STT

Presidenttien on määrä keskustella muun muassa kahdenvälisistä suhteista, alueellisesta yhteistyöstä ja Euroopan turvallisuudesta.

Presidentti Nauseda tapaa vierailullaan myös pääministeri Antti Rinteen (sd.) ja eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.).

Niinistö ja heinäkuussa Liettuan presidenttinä aloittanut Nauseda tapaavat nyt ensimmäistä kertaa. Ekonomistitaustainen Nauseda voitti presidentinvaalit toukokuussa riippumattomana ehdokkaana.

Liettuan edellinen presidentti Dalia Grybauskaite teki virallisen vierailun Suomeen vuonna 2016, ja presidentti Niinistö kävi Liettuassa viime vuoden helmikuussa maan itsenäisyyden palauttamisen satavuotisjuhlassa.

Liettuassa presidentti johtaa ulkopolitiikkaa ja osallistuu EU:n huippukokouksiin, mutta hän neuvottelee pääministerin ja muun hallituksen kanssa. Presidentti nimittää myös tärkeimmät virkamiehet.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE