Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Liettuassa ennakoidaan vallan vaihtuvan – parlamenttivaalien toinen kierros tänään

LEHTIKUVA / AFP / PETRAS MALUKAS

Liettuassa äänestetään sunnuntaina parlamenttivaalien toisella kierroksella, jonka ennakoidaan tuovan maahan uuden hallituksen ja pääministerin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vaalien ensimmäisellä kierroksella kaksi viikkoa sitten keskustaoikeistolainen oppositio sai 25 prosentin äänisaaliin. Pääministeri Saulius Skvernelisin Talonpoikien ja vihreiden liitto jäi selvästi kakkoseksi. Se sai äänistä noin 17 prosenttia.

Parlamenttiin pääsi ensimmäisellä kierroksella neljä muuta puoluetta, mikä tarkoittanee sitä, ettei vaalien voittaja pysty muodostamaan enemmistöhallitusta yksin.

Politiikan tutkijan Mazvydas Jastramskisin mukaan konservatiivit todennäköisesti pyrkivät muodostamaan hallituksen liberaaliryhmittymien kanssa.

Maan uudeksi pääministeriksi on veikkailtu konservatiivien entistä valtionvarainministeriä Ingrida Simonytea. Hän on lupaillut muun muassa maan teollisuuden modernisointia.

Vaalit käydään koronapandemian varjossa, ja turvavälit sekä maskien käyttö äänestyspaikoilla ovat pakollisia. Lisäksi joihinkin kaupunkeihin on avattu drive-in-äänestyspisteitä turvallista äänestämistä varten.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mukaan Liettuan talous supistuu koronan vuoksi vain noin 1,8 prosenttia, mikä on vähiten euroalueella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
23.11.2020
”Tämä on ehkä liian suoraa puhetta, kun näin sanon” – Seppo Kääriäinen nostaa esiin Marin-Saarikko-akselin
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE