Politiikka

Liisa Jaakonsaari: ”Helvetti tuli viime sunnuntaina uudelleen maan päälle”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari syntyi pian sen jälkeen, kun Yhdysvallat pudotti ydinpommit Hiroshimaan ja Nagasakiin toisen maailmansodan loppuvaiheessa.

”Helvetti tuli viime sunnuntaina uudelleen maan päälle, kun Pohjois-Korea teki vaarallisen ydinkokeen. Nyt Yhdysvaltain presidentti puhuu tosissaan, että ydinaseet eivät ole enää pelote vaan niitä voidaan myös käyttää.”

Jaakonsaari kirjoittaa asiasta verkkosivuillaan. Hän huomauttaa, että Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un uhkaili maailmaa tuhovoimaltaan kymmenen kertaa Hiroshimaa ja Nagasakia suuremmilla pommeilla. Samalla Yhdysvallat kovensi kielenkäyttöään ja uhkasi massiivisilla  iskuilla.

”Tekikö Pohjois-Korea kokeen yksin? Onko totta, että maalla on käytössää se tieteellinen ja teknologinen osaaminen, mitä koe vaati? Joka tapauksessa maailman tilanne on vaarallisin sitten toisen maailmansodan.”

Euroopan parlamentti kokoontuu ensi viikolla täysistuntoon. Jaakonsaari ennustaa, että Pohjois-Korean kysymys nousee esiin.

”EU:n panos voi olla tärkeä, jotta  tilanteen kärjistyminen voidaan estää. Nyt tarvitaan Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltojen ja EU:n yhteisiä ponnisteluja, jotta diplomaattinen ratkaisu löydetään ja turha sanojen ja sapelien kalistelu saadaan loppumaan.”

Jaakonsaaren mukaan yhtenäinen ja äänekäs Eurooppa voi vaikuttaa vaikeissa tilanteissa, esimerkkinä menestyksekkäät Iranin ydinaseohjelmaa koskevat neuvottelut.

”Ydinaseiden leviäminen voidaan ja pitää estää. Se on tämän sukupolven tärkein tehtävä.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat