Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Liittojohtaja ei luota valtakunnansovittelijan kykyihin: ”Täysin noviisi, amatööri”

Lehtikuva / Jussi Nukari

Useat ammattiliitot ovat tehneet tai valmistelevat päätöksiä tukitoimista postilakon ratkaisun vauhdittamiseksi. Keskiviikon sovittelun jälkeen valmistautuminen jatkui.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting (kuvassa) sanoi STT:lle, ettei usko postilakon sovittelun tuottavan tulosta ennen kuin valtio puuttuu peliin. Zittingin mielestä valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalla ei ole edellytyksiä saada kiistassa ratkaisua aikaan.

– Se sovittelijahan on onneton, en usko että hän saa mitään koko jutussa aikaan. Täysin noviisi, amatööri. Ei siinä mitään tulekaan ennen kuin omistaja käyttää ääntään ja sanoo, että nyt loppuu tämä joutavanpäiväinen haihattelu. Valtiovallan täytyy sanoa Postin hallitukselle, että lopettaa tämän järjettömän ja järkyttävän toiminnan ja palaa normaaliruotuun, Zitting sanoi.

Merimies-Unioni on jo tehnyt periaatepäätökset valmiudesta ryhtyä tukilakkoihin. Tilannetta katsotaan uudelleen loppuviikosta. Zittingin mukaan mahdolliset tukitoimet alkaisivat ensi viikolla.

– Pikkuhiljaa verkko kiristyy.

Rautatiealan unioni (RAU) on kertonut pohtivansa tavaraliikenteeseen kohdistuvia päätöksiä hallituksen kokoontuessa torstaina. RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki sanoi STT:lle, että liiton hallitus tekee todennäköisesti torstaina päätökset tukitoimista ja valmistautuu perumaan ne, jos sopu syntyy.

– Kyllä me varmaan tehdään päätös sen perusteella, että ei ratkea. Paras vain valmistautua isoon hässäkkään, niin kauan tätä on hierottu. Aika vahvaa liikehdintää näyttää ammattiyhdistysliikkeessä nyt olevan.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto (AKT) kertoo tukilakkopäätöksestä viikon loppuun mennessä, jos neuvotteluissa ei tule sitä ennen tulosta, AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen kertoi Twitterissä.

Tukilakoista ovat aiemmin ilmoittaneet Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) ja Ilmailualan Unioni (IAU).

STT–Nina Törnudd, Ilkka Hemmilä

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE