Työmarkkinat

Liittopomo: Nämä käräjät alkavat pian – ”Vastaajien penkille pääsevät ensimmäistä kertaa historiassa myös sääntömuutoksesta vastuulliset virkamiehet”

lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas sanoo blogissaan, että rakennusala on ehkä vaarallisin ala, jolla ihmiset tekevät töitä.

”Rakennustyömaiden työtapaturmissa kuolee vuodesta riippuen 5–10 ihmistä. Karmea luku. Omaisten hätää ja kärsimystä. Sanoinkuvaamaton menetys jäsenensä menettäneelle yhteisölle. Julkisuus huomioi muutamalla rivillä paikallislehden sisäsivulla.”

Suokas arvostelee jyrkin sanoin sosiaali- ja terveysministeriön ”kohta läpi runnomaa esitystä, jolla sujuvoitetaan työmaiden ja erityisesti rakennustyömaiden nostotyötä”.

”Nyt murjotaan läpi säännös, joka oikeuttaa ajamaan 25 tonnin pilkkinosturia pelkällä työnantajan allekirjoittamalla luvalla. Siis jostakin Euroopan unionin alueelta tai jopa sen ulkopuolelta tullut vuokraisäntä voi kirjoittaa työntekijälleen luvan, joka oikeuttaa ajamaan nosturia. Kukaan ei valvo, vaikka mies olisi ammatiltaan maatalouslomittaja ja otettu laivalle mukaan sataman kaljabaarista.”

Suokkaan mukaan Rakennusliiton huolet ja vastalauseet on jätetty omaan arvoonsa. Mutta perästä kuuluu.

”Ihmisten henki ja terveys ei mielestämme näytä olevan asiassa nyt kaikkein tärkeintä. Rakennusliitto lupaa, että ensimmäinen kouluttamattoman lupakuskin aiheuttama vakava onnettomuus riihitään peräseinälle saakka. Vastaajien penkille pääsevät ensimmäistä kertaa historiassa myös sääntömuutoksesta vastuulliset virkamiehet. Valitettavasti nämä käräjät alkavat pian.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat