Politiikka

Likapyykki pesty – Terveisinä Rinteelle Nordean Kaperi kutsuu SDP:n takaisin asiakkaaksi

Johannes Ijäs
Ari Kaperin mukaan Nordea ei enää avusta asiakkaitaan perustamaan yhtiöitä veroparatiiseihin.
Johannes Ijäs
Ari Kaperin mukaan Nordea ei enää avusta asiakkaitaan perustamaan yhtiöitä veroparatiiseihin.
Johannes Ijäs
Ari Kaperin mukaan Nordea ei enää avusta asiakkaitaan perustamaan yhtiöitä veroparatiiseihin.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi tänään, ettei Nordean pääkonttorin tuominen Suomeen muuta suhtautumista pankin epäeettiseen toimintaan, joka tuli ilmi niin sanottujen Panama-papereiden vuodettua julkisuuteen.

Toisin sanoen SDP ei ole palaamassa Nordean asiakkaaksi.

SDP irtisanoi asiakkuutensa Nordeassa keväällä 2016 sen jälkeen, kun Panama-papereista paljastui pankin Luxemburgin-yksikön perustaneen vuosina 2004–2014 asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille.

– Täytyy toivoa, että Nordea on koko tämän pyykkinsä pessyt, Rinne sanoi tänään.

Myös jotkin muut puolueet ja ammattiliitot vetivät aikanaan tilinsä Nordeasta.

Tuoretta uutista eli Nordean pääkonttorin muuttoa Suomeen Rinne pitää hyvänä asiana.

Demokraatti palasi tänään Nordean maajohtajan Ari Kaperin kanssa Panama-papereiden jälkipyykkiin. Kaperin mukaan Nordea teki niistä aikoinaan tarkat tutkimukset.

– Sen tutkimuksen perusteella kävi ilmi, että mitään laittomuuksia ei ollut tehty, veronkiertoon ei ollut kannustettu. Joitain heikkouksia meidän selvien ohjeitten toteuttamisessa havaittiin. Kaikkiin tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin on ryhdytty ja ne on toteutettu.

”Toiminta on kokonaan lopetettu.”

Syntyykö Nordean kautta vielä yhtiöitä asiakkaille veroparatiiseihin?

– Ei synny. Me emme ole aikaisemminkaan perustaneet asiakkaille näitä yhtiöitä, mutta olemme avustaneet siinä perustamisessa. Nyt se toiminta on kokonaan lopetettu.

Kaperin mukaan toiminta loppui aikanaan heti, kun asia oli selvitetty pankin sisäisellä tutkimuksella.

– Asiat ovat kunnossa, pankki on toiminut vastuullisesti, pankin toimintaperiaatteet ovat aina olleet terveet ja niitä on monin toimenpitein varmistettu, että varmasti näin on myös käytännössä, Kaperi välittää terveisinä Antti Rinteelle.

Toivotatte demarit takaisin?

– Tervetuloa demareille takaisin Nordean asiakkaiksi, hän kutsuu.

Ruotsissa ammattiliitot närkästyivät.

Nordean päätettyä siirtää pääkonttorinsa Ruotsista Suomeen, Ruotsissa ammattiliittoja on jo ehtinyt ilmoittamaan, että ne aikovat jättää Nordean asiakkuuden. Ilmassa on syytteitä verosuunnittelusta.

– Meille on aina tappio, jos yksikin asiakas menetetään. Siinä mielessä meidän tehtävä on tietysti käydä asiakkaan kanssa keskustelut ja varmistua ainakin siitä, että asiakkaan tekemät päätökset perustuvat faktoihin eikä ehkä sitten vääriin mielikuviin, Ari Kaperi kommentoi.

Hänen mukaansa Nordean kotipaikan vaihtaminen ei vaikuta millään tavalla esimerkiksi pankin asiakaspalveluun, toimintaan tai strategiaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat