Uutiset

Liki miljoonan potti jaossa hankkeille Helsingissä – ”Uskon, että syntyy ennennäkemättömiä ideoita liikkumisen ja harrastamisen lisäämiseksi”

Helsingissä etsitään uusia toimintamalleja edistämään lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja kaupunkilaisten liikkumista.
Helsingissä etsitään uusia toimintamalleja edistämään lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja kaupunkilaisten liikkumista.
Helsingissä etsitään uusia toimintamalleja edistämään lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja kaupunkilaisten liikkumista.

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti tiistain kokouksessaan uudesta 900 000 euron avustuksesta ja hankehausta, jonka turvin etsitään uusia toimintamalleja edistämään lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa ja kaupunkilaisten liikkumista.

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) pitää lautakunnan päätöstä merkittävänä panostuksena helsinkiläisten hyvinvointiin.

– Helsinki on nostanut tämän valtuustokauden keskeiseksi strategiatavoitteeksi liikkumisen lisäämisen. Uudenlainen avustusmalli mahdollistaa yhteistyön yli perinteisten sektorirajojen. Uskon, että tämän mallin myötä syntyy ennennäkemättömiä ideoita liikkumisen ja harrastamisen lisäämiseksi, Razmyar sanoo.

Hankkeille on varattu vuoden 2018 budjetista 900 000 euroa. Haulla etsitään kuitenkin kolmivuotisia laajoja yhteishankkeita, joiden rahoitusta voidaan jatkaa vuosina 2019 ja 2020.

Kohdennetulla avustushaulla halutaan kiihdyttää ja rikastuttaa uudenlaisten toimintatapojen ja kumppanuuksien sekä uusien liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoiminnan yhteistyömuotojen syntymistä. Mukaan valittavien hankkeiden toivotaan toteuttavan rohkeita uusia kokeiluja, tavoittavan uusia kohderyhmiä tai soveltavan muissa kotimaan kaupungeissa tai maailmalla hyviksi todettuja malleja.

Haku alkaa ideakierroksella

Haku toteutetaan tänä keväänä kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen hakukierros on ideakilpailu maalis-huhtikuussa. Siihen osallistutaan napakalla ehdotuksella, ja ideakilpailun perusteella toiseen vaiheeseen valittavat hankkeet saavat kutsun avustushakuun kesäkuussa. Jatkoon valittavat ideat saavat kehittämiseen asiantuntijatukea. Lopullisen päätöksen rahoitettavista hankkeista tekee kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Avustusta voivat hakea helsinkiläiset rekisteröidyt yhdistykset. Hakijoilla voi olla kumppaneina myös rekisteröimättömiä yhteisöjä, toimintaryhmiä ja ei-helsinkiläisiä toimijoita tai esimerkiksi yrityksiä. Haussa suositaan useamman eri alan toimijan yhteishankkeita.

Kohdennettu lisärahoitus on osa Liikkumisohjelmaa, joka on yksi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan strategisista kärkihankkeista. Hankehaku on myös toimialan ensimmäinen liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoiminnan yhdistävä avustushanke.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat